Pasta ar ķirbi un desiņām (Pasta con zucca e salsiccia)

Food_Pasta_zucca_salsiccia

Viegli un ātri pagatavojams rudens sezonas pirmais ēdiens no ķirbja, desiņām un siera. Tas ir tikpat krāsains kā rudens iekrāsotās koku lapas un garšas ziņā ļoti interesants, jo mīkstais un maigais ķirbis lieliski sader ar desiņām, sieriem un sasmalcinātām salvijas lapiņām. Vēl neparastākas garšas iegūšanai tam var pievienot kanēli, rīvētu muskatriekstu un valriekstus.

Gatavu ēdienu var pārkaisīt ar smalki rīvētu parmezāna sieru un rīvmaizi un uz 10 minūtēm ievietot cepeškrāsnī grila režīmā.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 320 gr pastas (maza izmēra);
  • 400 gr ķirbju mīkstuma;
  • 300 gr sicīliešu desiņu, bez ādas un sadalītu nelielos gabaliņos;
  • 1 sīpols, smalki sasmalcināts;
  • 1 ķiploka daiviņa, smalki sasmalcināta;
  • ½ gl sausa baltvīna;
  • 1 – 1.5 gl karsta ūdens vai dārzeņu buljona, vai saldā krējuma;
  • 80 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 100 gr gorgonzolas siera, sadalīta nelielos gabaliņos;
  • pāris salvijas lapiņas, sasmalcinātas;
  • olīveļļa;
  • sāls.

Pagatavošana:

  • ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām un sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves;
  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep sasmalcinātus ķiploku un sīpolu, pēc tam pievieno nelielos gabaliņos sadalītās desiņas un pavisam viegli apcep tās (apmēram 5 minūtes). Pārslaka ar baltvīnu un ļauj tam izgarot;
  • tikmēr vieglā sālsūdenī liek vārīties pastu līdz tā ir gandrīz gatava (pietrūkst 2 – 3 minūtes);
  • desām pievieno sarīvēto ķirbi un sautē tikmēr, kamēr tie ir mīksti un izveidojas krēmveida masa (apmēram 20 min.). Pēc vajadzības pievieno karstu ūdeni vai dārzeņu buljonu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un sasmalcinātas salvijas lapiņas. Ja vēlas, pievieno arī kanēli un rīvētu muskatriekstu;
  • gandrīz gatavo pastu pievieno desiņu – ķirbju masai, pievieno arī rīvētu parmezāna un sasmalcinātu gorgonzolas sieru un, visu nepārtraukti maisot, sautē apmēram 2 minūtes;
  • pasniedz tiklīdz gatavs pārkaisītu ar rīvētu parmezāna sieru vai uz pāris minūtēm ievieto cepeškrāsnī grila režīmā līdz virspuse iegūst zeltainu nokrāsu.

Labu apetīti!

Pasta_zucca_salsicciaPasta_zucca_salsiccia1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: