Sāļais kēkss ar kazas sieru un riekstiem (Plumcake con caprino, nocciole e noci)

Food_Plumcake salato_caprino_nocciole_noci

Sāļais kēkss jeb brokastu maize ar kazas sieru (šoreiz aizstāju ar gorgonzolas sieru) un parupjos gabalos sakapātiem lazdu riekstiem un valriekstiem garšos lieliem un maziem un to var ēst tāpat vien (siers piešķir pikantumu, rieksti – kraukšķīgumu) vai pārziestu ar dažādiem sviestiem, medu. Pamēģiniet!

Nepieciešams:

  • 220 gr miltu (puse pilngraudu cieto kviešu miltu Timilia, puse speltas kviešu miltu);
  • 150 gr kazas siera (aizstāju ar gorgonzolas sieru), sadalīta nelielos gabaliņos;
  • 60 gr lobītu lazdu riekstu, sakapātu parupjos gabalos;
  • 60 gr valriekstu, sakapātu parupjos gabalos;
  • 125 – 150 ml piena;
  • 3 olas;
  • 3 ēd.k. olīveļļas;
  • 1 paciņa cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  • lielā traukā izsijā miltus un cepamo pulveri, pievieno sāli un sasmalcinātus riekstus. Pēc tam pievieno olas, pienu, eļļu un visu kārtīgi izmaisa. Pašās beigās pievieno gabaliņos sagrieztu sieru un visu vēlreiz kārtīgi izmaisa;
  • cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru un piepilda ar iepriekš pagatavoto mīklu. Cepamo trauku pagroza uz visām pusēm, lai masa izlīdzinātos;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 20 minūtes, pēc tam apsegtu ar foliju 10 minūtes līdz visbeidzot 200 0C vēl apmēram 10 minūtes jeb kamēr virspuse iegūst zeltaini brūnu nokrāsu;
  • pasniedz viegli siltu vai pilnībā atdzisušu.

Labu apetīti!

Plumcake salato_Caprino_nocciole_noci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: