Citronu un lauru lapu tēja (Canarino)

Food_Canarino_Bevanda di limone e alloro

Ļoti vienkāršs, ātri pagatavojams dzīvespriecīgs (dzeltenas krāsas; tieši tāpēc tas tiek saukts par kanarīno jeb kanārijputniņu krāsas dzērienu), aromātisks (citronu miziņa un lauru lapas) un veselību uzlabojošs dzēriens, ko var pasniegt karstā veidā kā vielmaiņu veicinošu vai aukstā veidā kā atspirdzinošu dzērienu.

Sicīlijā to pasniedz karstā veidā pēc bagātīgām maltītēm (īpaši Ziemassvētku periodā), kad apēsts vairāk nekā būtu vajadzējis un moka nelaba dūša, vēdersāpes, kolikas, u.c. Pasniedz kā vielmaiņu veicinošu dzērienu un jāatzīst, ka tas patiešām spēj darīt brīnumus. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 600 ml ūdens;
  • 3 – 4 lauru lapas;
  • 1 citrons, plāni nomizota tā miziņa (bez baltās daļas);
  • medus vai cukurs saldināšanai (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:

  • liek vārīties ūdeni;
  • tikmēr nomizo citrona miziņu ļoti, ļoti plānu (bez baltās daļas) un kārtīgi nomazgā lauru lapas;
  • kad ūdens sāk vārīties, ieliek tajā citrona miziņu un lauru lapas un pavāra apmēram 2 – 3 minūtes jeb kamēr ūdens iekrāsojas koši dzeltenā krāsā;
  • pēc tam nogriežu uguni un ar uzliktu vāciņu ļauj nostāvēties apmēram 5 – 10 minūtes;
  • pasniedz karstu, pēc vēlēšanās viegli saldinātu.

Labu apetīti!

Canarino_Bevanda di limone e alloro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: