Helovīna zirnekļveida picas (Pizzette di Halloween)

Food_Halloween_Pizzette

Dažādos svētkos viens no bērnu iecienītākajiem ēdieniem ir Margaritas pica. Tieši tāpēc par godu Helovīna svētkiem šoreiz tās pārtop par zirnekļveida picām – pietiek to virspusi dekorēt ar olīvu pusēm un gabaliņiem, un tas arī viss. Viegli, ātri un pats galvenais – interesanti un garšīgi.

Lieliskas arī aukstā veidā vai atsildītas nākamajā dienā. Pamēģiniet!

Nepieciešams:

  • mīklai:
    • 500 gr miltu;
    • 12 – 15 gr svaiga rauga;
    • 300 ml silta ūdens;
    • 1 tēj.k. sāls;
    • 1 tēj.k. cukura;
    • 3 ēd.k. olīveļļas;
  • 500 ml biezas tomātu mērces vai tomātu koncentrāta;
  • sicīliešu melnās un zaļās olīvas bez kauliņiem, pārgrieztas uz pusēm un sagrieztas nelielos gabaliņos;
  • viegli kūstošs siers, piem., mocarella, sagriezts nelielos gabaliņos.

Pagatavošana:

  • pagatavo picas mīklu pēc iepriekš minētās receptes: https://mysicily.wordpress.com/2012/10/30/pasta-per-pizza/
  • galda virsmu izkaisa ar miltiem, izrullē mīklu un izspiež apaļas formas picas;
  • kārto tās cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, pārsmērē ar tomātu mērci vai koncentrātu, pārkaisa ar siera gabaliņiem un pa virsu liek olīvu pusītes un gabaliņus tā, lai tie atgādinātu zirnekli;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 0C apmēram 10 minūtes jeb kamēr tās ir gatavas;
  • pasniedz tiklīdz gatavas.

Labu apetīti!

Halloween_Pizzette ragni

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: