Savvaļas sinepes ar sicīliešu desiņām (Senape selvatica con salsiccia)

Food_Senape_salsiccia

Lieliska savstarpējā saderība – savvaļas sinepēm raksturīgā viegli rūgtā garša un pildītās sicīliešu cūkgaļas desiņas ar tomātiem, sieru, fenheli un čili pipariem.

Nepieciešams (4 pers.):

  • pāris buntes savvaļas sinepju, notīrītas un atdalītas tikai nelielās, mazākās lapiņas;
  • 1 kg sicīliešu desiņu, atstātas veselā veidā vai atdalītas no ādas un sadalītas mazākos gabaliņos;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • 1 – 2 lauru lapas (pēc vēlēšanās);
  • 1 citrons, pavisam nedaudz svaigi rīvēta tā miziņa (pēc vēlēšanās);
  • olīveļļa;
  • sāls, čili pipari.

Pagatavošana:

  • savvaļas sinepes nomazgā zem tekoša auksta ūdens. Atdala jaunākās, mazākās un maigākās lapiņas;
  • liek tās vārīties pavisam nelielā daudzumā ūdens apmēram 10 minūtes, līdz tās ir gandrīz gatavas. Pēc tam notecina lieko šķidrumu;
  • tikmēr uz grila pannas apcep sicīliešu desiņas līdz tās ir gandrīz gatavas. Pievieno lauru lapas, veselas ķiploku daiviņas un iepriekš novārītās savvaļas sinepes. Pēc garšas pievieno čili piparus un rīvētu citrona miziņu pēc vēlēšanās. Sautē apmēram 10 minūtes;
  • pasniedz tiklīdz gatavs. Lieliski sader ar glāzi sarkanvīna.

Labu apetīti!

Senape (2)Senape (3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: