Pasta ar sieru un safrānu (Pasta con pecorino romano e zafferano)

Pasta_pecorino_zafferano

Viegli un ātri pagatavojams pirmais ēdiens, kas pārsteigs ne tikai ar savu izteikti dzelteno krāsu, bet arī izteiksmīgo garšu. Kā nekā tā galvenās sastāvdaļas ir aitas piena siers (pecorino romano), safrāns un svaigi malti melnie pipari.

Tas ir patiešām ļoti viegli pagatavojams – kamēr vārās pasta, tikmēr citā trauciņā ūdens peldē izkausē sieru, kuram beigās pievieno safrānu. Tiklīdz pasta ir gatava, to sajauc ar izkausēto sieru. Pasniedz nekavējoties!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 400 gr pastas (spaghetti, tagliatelle);
  • 200 gr pecorino romano siera (aitas piena siers), smalki sarīvēts;
  • 1 paciņa safrāna (pēc vēlēšanās);
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti (pēc vēlēšanās);
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • vieglā sālsūdenī liek vārīties pastu līdz tā ir gandrīz gatava;
  • safrāna pulveri izšķīdina nelielā daudzumā ūdens;
  • rīvēto sieru liek nelielā katliņā un, nepārtraukti maisot, izkausē ūdens peldē. Pēc vajadzības pievieno ūdeni, kurā vārās pasta;
  • kad siers ir izkusis un iegūta krēmveida masa, pievieno pirms tam ūdenī izšķīdināto safrānu. Visu kārtīgi izmaisa;
  • tiklīdz pasta ir gatava, to sajauc ar iepriekš pagatavoto krēmu;
  • pasniedz tiklīdz gatavs dekorētu ar pārkaisītiem svaigi maltiem melnajiem pipariem vai sasmalcinātiem pētersīļiem.

Labu apetīti!

Pasta_pecorino_zafferano (1)Pasta_pecorino_zafferano (2)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: