Šokolādes – lazdu riekstu krēms (Crema alla nocciola e cioccolato)

Food_Crema alla nocciola e cioccolato

Dažu minūšu laikā no pāris augstvērtīgām sastāvdaļām pagatavojams krēms, kas ir daudz garšīgāks un veselīgāks par Nutella. Pamēģiniet!

Pēc vēlēšanās to var pagatavot vairāk vai mazāk krēmainu (palielinot vai samazinot šķidruma daudzumu), saldu (palielinot vai samazinot cukura daudzumu) un ar izteiktāku riekstu vai šokolādes garšu (palielinot riekstu vai šokolādes daudzumu).

Lieliski sader ar viegli grauzdētu maizi, cepumiem un pankūkām. Izmantojams kā pildījuma krēms dažādām kūkām un tortēm.

Garšos lieliem un maziem, turklāt, to var pagatavot pat bērni. Tik vienkārši! Un jā – var izmantot dažādas pagatavošanas metodes.

Nepieciešams:

  • 300 gr tumšās šokolādes (kakao saturs vismaz 70%);
  • 150 gr lobītu lazdu riekstu, viegli apgrauzdēti;
  • 150 gr tumšā cukura;
  • 350 – 500 ml piena (var aizstāt ar jebkuru citu pienu, piemēram, sojas, rīsu, mandeļu).

Pagatavošana:

  • iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apgrauzdē riekstus 150 0C apmēram 10 – 15 minūtes un beržot starp dvieli, noberž to miziņu;
  • cukuru sablenderē līdz izveidojas pulverveida masa;
  • pievieno riekstus un turpina visu blenderēt līdz izveidojas krēmveida masa (apmēram pēc 5 minūtēm no riekstiem izdalīsies eļļa);
  • pakāpeniski pievieno nelielos gabaliņos sadalītus šokolādes gabaliņus un turpina blenderēt līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa;
  • pakāpeniski pievieno pienu. Tā daudzumu pievieno pēc vajadzības;
  • iegūto masu pārlej citā trauciņā un visu nepārtraukti maisot ar koka varoti, ūdens peldē vāra apmēram 20 minūtes;
  • kad masa ir atdzisusi, sapilda to sterilos stikla trauciņos un uzglabā ledusskapī pēc nepieciešamības (līdz pat 20 dienām).

Labu apetīti!

Crema alla nocciola e cioccolatoCrema alla nocciola e cioccolato (2)

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.