Kēkss ar kukurūzu pārslām (Ciambella con corn flakes)

Food_Ciambella con corn flakes

Brokastīm un launagam piemērots kēkss ar vieglu citronu aromātu un kraukšķīgu kukurūzu pārslu un tumšās šokolādes gabaliņu virspusi.

Saldummīļiem iesaku pievienot nedaudz vairāk cukuru!

Virspusi iesaku bagātīgi pārkaisīt ar kukurūzu pārslām!

Tumšās šokolādes gabaliņus pēc vēlēšanās var pievienot arī mīklai.

Nepieciešams (8 pers.):

  • 60 gr kukurūzas pārslu + 25 gr pārkaisīšanai;
  • 100 gr cukura;
  • 300 ml piena (var aizstāt ar jebkuru citu pienu, piemēram, sojas, rīsu, mandeļu);
  • 200 gr miltu (izmantoju pilngraudu cieto kviešu miltus Timilia);
  • 2 olas;
  • 1 citrons, smalki rīvēta tā miziņa;
  • 1 paciņa cepamā pulvera;
  • 50 gr tumšās šokolādes, sadalītas nelielos gabaliņos.

Pagatavošana:

  • kukurūzu pārslas sajauc ar cukuru, pievieno rīvētu citrona miziņu, aplej ar pienu un ļauj nostāvēties apmēram 15 minūtes;
  • pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri un pirms tam viegli sakultas olas. Visu kārtīgi izmaisa;
  • cepamo trauku iesmērē ar sviestu un pavisam viegli izkaisa ar miltiem;
  • lej tajā iepriekš pagatavoto mīklu un tās virpusi pārkaisa ar kukurūzu pārslām un tumšās šokolādes gabaliņiem;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 35 – 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja to iedurot biskvīta masā mīkla pie tā nelīp, tad kēkss ir gatavs;
  • atstāj atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz šķēlēs sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Ciambella con corn flakes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: