Baklažānu rullīši ar rikotas sieru (Involtini di melanzane con ricotta e basilico)

Food_Involtini di melanzane_ricotta_basilico

Vasaras sezonas uzkoda vai pat dārzeņu pamatēdiens no ļoti aktuāla un Sicīlijā iecienīta produkta – baklažāniem. Tas ir viens no populārākajiem dārzeņiem, viens no Sicīlijas simboliem, kas tiek izmantots ļoti daudzu tradicionālo ēdienu pagatavošanai!

Baklažānu rullīši ar sieru ir ļoti viegli un ātri pagatavojama uzkoda, kuru pārsegtu ar pārtikas plēvi ledusskapī var uzglabāt līdz pat nākamajai dienai. Tās ir uz grila vai pannas apceptas baklažānu šķēles, kas pildītas ar aitas piena un parmezāna siera krēmu, kas aromatizēts ar sasmalcinātiem ķiplokiem un baklažāniem. Pēc vēlēšanās var pievienot arī pāris piparmētru lapiņas. Tas visas piešķirs vēl interesantāku aromātu. Pamēģiniet!

Pēc vēlēšanās rikotas krēmam var pievienot arī rukolas salātus, šķiņķi, tunci, mocarellas siera gabaliņus, tomātu gabaliņus, sasmalcinātus valriekstus, u.c.

Nepieciešams (6 gab.):

  • 1 melnais, garais baklažāns (apmēram 500 – 600 gr);
  • 200 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
  • 50 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • saišķis bazilika;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • baklažānus noskalo zem tekoša auksta ūdens un kārtīgi nosusina. Sagriež apmēram 7 mm biezās gareniskās šķēlēs;
  • apcep uz grila vai pannas līdz tās no abām pusēm iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pilnībā atdzesē;
  • tikmēr pagatavo pildījumu – viendabīgā masā sajauc notecināto rikotas sieru, parmezāna sieru, sasmalcinātas bazilikas lapiņas, ķiploku un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pavisam nedaudz pievieno arī olīveļļu (apmēram 1 ēd.k.). Uz pāris minūtēm ievieto ledusskapī;
  • uz galda virsmas izklāj baklažānu šķēles un to vienā galā liek apmēram 1 ēd.k.krēma. Aizloka tās un kārto uz šķīvja, kur tās tiks pasniegtas. Pasniedz tiklīdz gatavas dekorētas ar bazilika lapiņām.

Labu apetīti!

Involtini_melanzane_ricotta_basilico (1)Involtini_melanzane_ricotta_basilico (2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: