Lazdu riekstu kūka bez miltiem (Torta di nocciole)

Food_Torta di nocciole senza farina

Viegli un ātri pagatavojama kūka, kas ir garšīga tāpat vien – bez krēma un bez glazūras. Tieši tad visvairāk ir jūtama un izbaudāma tās izteiktā lazdu riekstu garša. Pamēģiniet!

Pēc vēlēšanās to var izmantot kā biskvītu tortes pagatavošanai, piemēram, pārliet ar izkausētu tumšo šokolādi un sānu malas dekorēt ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem.

Nepieciešams (8 pers., cepamā trauka diametrs 26 cm):

  • 360 gr lazdu riekstu, sasmalcināti + 40 gr dekorēšanai;
  • 80 gr kukurūzas vai kartupeļu cietes;
  • 90 gr sviesta, izkausēts;
  • 3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem;
  • 140 gr cukura;
  • 4 – 5 ēd.k. espresso kafijas;
  • 2 – 3 ēd.k. ruma;
  • 5 tēj.k. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  • sviestu izkausē ūdens peldē un atdzesē;
  • lazdu riekstus sasmalcina mikserī kopā ar pusi cukura. Iegūtajai masai jābūt viegli graudainai;
  • olbaltumus saputo ar šķipsniņu sāls stingrās putās;
  • olu dzeltenumus saputo ar pusi cukura līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa;
  • olu dzeltenumu masai pievieno kafiju, rumu, riekstus, izsijātus cepamo pulveri un cieti un visu kārtīgi izmaisa. Vieglām un gaisīgām kustībām iecilā iepriekš sakulto olbaltumu masu. Iegūtajai masai jābūt viendabīgai un samērā blīvai;
  • cepamo trauku, t.sk. tā sānu malas, iesmērē ar sviestu un pavisam viegli izkaisa ar miltiem;
  • lej tajā iepriekš pagatavoto masu un tās virspusi nolīdzina ar samitrinātu karoti;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 – 180 0C apmēram 35 – 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja to iedurot biskvīta masā mīkla pie tā nelīp, tad kūka ir gatava;
  • atstāj atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz pilnībā atdzisušu dekorētu ar veseliem lazdu riekstiem vai izmanto kā biskvītu tortes pagatavošanai.

Labu apetīti!

Torta di nocciole senza farina

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: