Rikotas siera semifreddo ar mandelēm un žāvētām plūmēm (Semifreddo di ricotta, mandorle e prugne secche)

Food_Semifreddo_ricotta, mandorle, prugne secche

Daļēji auksts deserts (itāļu val.: semifreddo, latviešu val.: daļēji auksts), kas ir absolūti dievišķīgs!!! To vienkārši NEVAR NEPAMĒĢINĀT!

Nedaudz vēss, krēmīgs, gaisīgs, ar viegli saldu rikotas siera garšu un izteiktiem grauzdētu mandeļu un atsevišķiem žāvētu plūmju gabaliņiem.

Nepieciešams (6 – 8 pers.):

  • 350 – 400 ml saldā krējuma;
  • 100 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
  • 100 gr lobītu mandeļu, viegli apgrauzdētas un sakapātas parupjos gabalos;
  • 100 gr žāvētu plūmju bez kauliņiem, sagrieztu nelielos gabaliņos;
  • 100 gr cukura;
  • 4 olas, to dzeltenumi;
  • 6 – 8 ēd.k. brendija, ruma, Marsalas vīna, u.c. (pēc vēlēšanās);
  • dekorēšanai – žāvētas plūmes, mandeļu skaidiņas.

Pagatavošana:

  • rikotas sieru notecina no liekā šķidruma un izspiež caur sietiņu vai sablenderē viendabīgā masā;
  • mandeles apgrauzdē līdz tās iegūst viegli zeltainu nokrāsu. Pilnībā atdzesē un sakapā parupjos gabalos;
  • saldo krējumu saputo ar pavisam nedaudz cukuru līdz tas ir viegli stingrs;
  • olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo cukuru līdz masa kļūst gaiša un gaisīga;
  • olu dzeltenumu masai pievieno rikotas sieru, nelielos gabaliņos sagrieztās plūmes un sakapātās mandeles. Pēc vēlēšanās pievieno 1 ēd.k.alkohola. Visu kārtīgi izmaisa;
  • lēnām, gaisīgām kustībām pievieno saputotu saldo krējumu (putukrējumu) un visu vienmērīgi izmaisa;
  • vienu lielāku vai vairākas mazākas formiņas iesmērē ar brendiju, rumu vai Marsalas vīnu un lej tajās iepriekš pagatavoto masu;
  • pārsedz ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz vismaz 6 – 8 stundām;
  • apmēram 30 minūtes pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un pārliek ledusskapī;
  • pasniedz apgrieztā veidā dekorētas ar žāvētām plūmēm vai mandeļu skaidiņām.

Labu apetīti!

Semifreddo_ricotta_mandorle_prugne secche

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: