Tunča pastēte (Pate’ di tonno)

Food_Pate' di tonno

Pāris minūšu laikā pagatavojama tunča pastēte, kas noderēs garšīgu uzkodu pagatavošanai. Tik parūpējieties lai tās ir pietiekami daudz!

Lieliski sader ar viegli grauzdētu maizi, krekeriem, sāļajiem cepumiem.

Slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt pāris dienas.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 160 gr tunča eļļā, notecināta no liekā eļļas daudzuma;
  • 2 olas, cieti novārītas (var aizstāt ar 100 gr krēmsiera);
  • 50 gr sālītu sicīliešu kaperu, izmērcēti aukstā ūdenī;
  • 2 – 3 sālītu anšovu filejas (var aizstāt ar anšovu pastu);
  • pāris sicīliešu melnās olīvas bez kauliņiem (pēc vēlēšanās);
  • ½ citrons, svaigi spiesta tā sula (pēc vēlēšanās);
  • olīveļļa pēc nepieciešamības;
  • sāls, melnie pipari, oregano.

Pagatavošana:

  • liek vārīties olas līdz tās ir cieti novārījušās (apmēram 7 minūtes);
  • tikmēr sālītos kaperus aplej ar aukstu ūdeni un ļauj nostāvēties apmēram 10 minūtes;
  • tunci notecina no liekā eļļas daudzuma, sālītos anšovus noskalo zem tekoša auksta ūdens un atbrīvo no asakas, olīvas atbrīvo no kauliņiem;
  • visas sastāvdaļas liek traukā un ar blenderi sastrādā viendabīgā masā. Pēc nepieciešamības pievieno sāli, piparus un olīveļļu. Pēc vēlēšanās pievieno svaigi spiestu citrona sulu;
  • pasniedz tiklīdz gatava ar viegli grauzdētas maizes šķēlēm, krekeriem, sāļajiem cepumiem, uc.

Labu apetīti!

Pate' di tonno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: