Spinātu salāti ar rozīnēm un ciedru riekstiem (Spinaci con uvetta e pinoli)

Food_Spinaci_uvetta_pinoli

Ļoti viegli un ātri pagatavojami spinātu salāti, kurus mūsmājās gatavoju samērā bieži. Vasaras sezonā pasniedzu kā vakariņas (dārzeņu pamatēdiens) papildinātus ar viegli grauzdētas maizes šķēlēm vai arī kā piedevu pie grilētas gaļas vai zivīm. Lieliski siltā vai aukstā veidā. Pamēģiniet!

Lai tos pagatavotu, nepieciešamas vien 15 – 20 minūtes. Pietiek pavisam viegli apsautēt spinātu lapas, pievienot rozīnes, ciedru riekstus un visu pārslacīt ar olīveļļu un svaigi spiestu citronu sulu. Pēc vēlēšanās var pievienot arī kādu sālītu anšovu fileju sadalītu nelielos gabaliņos. Tas arī viss!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 kg svaigu spinātu vai lapu biešu, nomazgātas un nosusinātas;
  • 50 gr rozīņu, izmērcētas siltā ūdenī;
  • 50 ciedru riekstu, pavisam viegli apgrauzdēti (var aizstāt ar valriekstiem);
  • 1 – 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 citrons, svaigi spiesta tā sula;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari;
  • papildus pēc vēlēšanās – 4 sālītu anšovu filejas sadalītas nelielos gabaliņos, čili pipari.

Pagatavošana:

  • rozīnes aplej ar siltu ūdeni un ļauj 15 – 20 minūtes nostāvēties. Nolej lieko ūdeni;
  • ciedru riekstus pavisam viegli apcep uz pannas (bez taukvielām). Atdzesē;
  • spinātiem nogriež cietos galus, noskalo tos zem tekoša auksta ūdens un nosusina;
  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep veselu ķiploka daiviņu (pēc tam to izņem) vai smalki sakapātu ķiploka daiviņu, ja vēlas lai tā pēc tam ir jūtama un anšovu filejas gabaliņus (pēc vēlēšanās). Pievieno spinātu lapas un, uzliekot vāku, pavisam viegli tās apsautē (3 – 4 minūtes);
  • tiklīdz tās sāk saplakt, pievieno rozīnes un visu kārtīgi izmaisa. Pašās beigās pievieno arī ciedru riekstus un sāli un piparus pēc garšas;
  • kārto traukā un pārslaka ar olīveļļu un svaigi spiestu citrona sulu. Pasniedz kā dārzeņu pamatēdienu vai piedevu siltā vai aukstā veidā.

Labu apetīti!

Spinaci_uvetta_pinoli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: