Baklažānu kotletītes (Polpettine di melanzane)

Food_Polpettine di melanzane

No ārpuses viegli kraukšķīgas, bet vidū – mīkstas, maigas un ļoti sulīgas baklažānu kotletītes, kuras var pasniegt kā uzkodu vai arī dārzeņu otro ēdienu. Lieliski sader ar svaigiem lapu salātiem. Var aromatizēt ar pētersīļiem, baziliku vai pāris piparmētru lapiņām, cept uz pannas, cepeškrāsnī vai arī eļļā, pagatavot ar vai bez mīksta siera pildījumu un pasniegt ar vai bez mērces. Garšos bērniem un pieaugušajiem. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers. jeb apmēram 20 gab.):

  • 1 baklažāns (apmēram 500 – 600 gr);
  • 1 ola;
  • 1 šķēle maizes + pavisam nedaudz piena;
  • 50 gr parmezāna siera (parmezāna, grana padano, ricotta salata), smalki sarīvēts;
  • 1 ķiploka daiviņa, smalki sasmalcināta;
  • bunte svaigu pētersīļu / bazilika, smalki sasmalcināti;
  • rīvmaize pēc nepieciešamības;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, rīvēts muskatrieksts.

Pagatavošana:

  • baklažānu noskalo zem tekoša auksta ūdens, kārtīgi nosusina un veselā veidā liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 0C apmēram stundu. Pilnībā atdzesē to;
  • atdzisušo baklažānu pārgriež uz pusēm un izbrebj mīkstumu. Nospiež lieko šķidrumu (no tā būs atkarīgs, cik daudz rīvmaizes pēc tam būs jāpievieno);
  • maizes šķēli aplej ar nedaudz pienu vai ūdeni un ļauj nostāvēties apmēram 5 minūtes;
  • liek virtuves kombainā un viendabīgā masā sastrādā vispirms baklažāna mīkstumu, uzbriedināto un no liekā šķidruma nospiesto maizi, ķiploka daiviņu un sasmalcinātos pētersīļus / baziliku / piparmētru lapiņas. Pēc tam pievieno viegli sakultu olu, rīvētu sieru, garšvielas un visu vēlreiz sastrādā viendabīgā masā. Pēc nepieciešamības pievieno rīvmaizi. Gatavai masai ir jābūt viegli miklai, pavisam viegli blīvai!;
  • ar viegli samitrinātām rokām veido nelielas bumbiņas, kuras pēc tam apvārta rīvmaizē;
  • kārto cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, uz pannas, vai arī liek vārīties pirms tam sakarsētā eļļā (šajā gadījumā kotletītes vispirms apvārta miltos, pēc tam sakultā olā un tikai pašās beigās rīvmaizē);
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 0C apmēram 30 minūtes jeb līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu;
  • pasniedz siltas vai pilnībā atdzisušas.

Labu apetīti!

Melanzane al fornoPolpettine di melanzane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: