Baklažānu rullīši ar spageti (Involtini di melanzane con spaghetti)

Food_Involtini di melanzane e spaghetti

Nedaudz citādāks pirmais ēdiens – spageti tiek nevis vienkārši tāpat pasniegti uz šķīvja, bet gan ietīti pirms tam apceptā baklažāna šķēlē un pabeigti gatavot uz pannas vai cepeškrāsnī. Tas ir arī lielisks veids, kā izmantot pāri palikušos spageti.

Pildījuma sastāvā var izmantot visdažādākās sastāvdaļas, piemēram, tikai tomātu mērci un kādu no kūstošajiem sieriem, rikotas sieru, tunci un kaperus, zobenzivi, šķiņķi.

Lieliski garšos siltā vai aukstā veidā, tāpēc noderēs gan aukstiem ziemas, gan arī karstiem vasaras vakariem!

Var pagatavot iepriekš un pēc tam pasniegt atsildītā veidā. Tad garoziņa būs vēl kraukšķīgāka.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 150 gr pastas (spagheti);
  • 1 kg ķiršu tomātiņu, sagrieztu uz pusēm;
  • 2 lieli baklažāni, sagriezti gareniskās 5 mm biezās šķēlēs;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 2 x 80 gr konservēta tunča eļļā, notecināta no liekā eļļas daudzuma (pēc vēlēšanās);
  • 10 sālīti sicīliešu kaperi (pēc vēlēšanās);
  • viegli kūstošs siers, piem., mozzarella, provola;
  • parmezāna vai sālītas rikotas siers, smalki sarīvēts;
  • rīvmaize (pēc vēlēšanās);
  • olīveļļa;
  • pāris bazlika lapiņas;
  • sāls, pipari, čili pipari, oregano.

Pagatavošana:

  • katliņā nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep ķiploka daiviņu, pievieno ķiršu tomātiņu pusītes un, ik pa laikam apmaisot, sautē apmēram 15 minūtes. Tomātus izspiež caur dārzeņu sietu un iegūto masu atlej atpakaļ katliņā. Pievieno bazilika lapiņas, olīveļļu un, ik pa laikam apmaisot, turpina sautēt vēl apmēram 10 minūtes. Atdzesē. Pēc vēlēšanās pievieno sasmalcinātu tunci un aukstā ūdenī izmērcētus un sasmalcinātus kaperus;
  • baklažānus nomizo un sagriež gareniskās 5 mm biezās šķēlēs. Apcep uz pannas vai grila līdz tās iegūst viegli brūnu nokrāsu. Ja cep eļļā, tad izkārto uz virtuves papīra dvieļa notecināties no liekā eļļas daudzuma;
  • vieglā sālsūdenī novāra pastu līdz tā ir gandrīz gatava. Notecina un sajauc ar iepriekš pagatavoto tomātu mērci. Pievieno nedaudz rīvētu parmezāna vai sālītas rikotas sieru;
  • gatavo baklažānus rullīšus – baklažānu šķēli noklāj uz galda virsmas un tās vidū liek nelielu daudzumu pastas, kas sarullēta ar dakšiņas un karotes palīdzību. Pēc vēlēšanās pa virsu liek nelielu kūstoša siera gabalu;
  • cepamo trauku noklāj ar tomātu mērci un vienu pie otra cieši kārto baklažānu rullīšus;
  • pārkaisa ar rīvmaizi (pēc vēlēšanās) un rīvētu parmezāna vai sālītas rikotas sieru;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 20 minūtes (tik, cik nepieciešams, lai izkustu siers);
  • pasniedz viegli siltus.

Labu apetīti!

Involtini di melanzane e spaghetti (1) Involtini di melanzane e spaghetti (2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: