Pasta ar rikotas siera un bazilika pesto (Pasta con pesto di ricotta e basilico)

Food_Pasta_ricotta_basilico

Pavasarīgs ēdiens no sezonas produkta – svaiga aitas piena rikotas siera.

Ļoti viegli un ātri pagatavojams pirmais ēdiens, jo vienīgais, kas nepieciešams – viendabīgā masā sastrādāt ķiploka daiviņas, svaiga bazilika lapiņas un rikotas sieru. Pēc tam to visu pievieno gandrīz gatavai pastai, pārkaisa ar smalki rīvētu parmezāna sieru un pasniedz.

Ātri, garšīgi un veselīgi. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 280 gr pastas (piem., fusilli, penne);
  • 250 gr svaiga aitas piena rikotas siera;
  • 1 – 2 ķiploka daiviņas;
  • pārdesmit bazilika lapiņas, nomazgātas un nosusinātas;
  • 80 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • vieglā sālsūdenī liek vārīties pastu līdz tā ir gandrīz gatava;
  • tikmēr pagatavo krēmu – ar blenderi viendabīgā masā sastrādā ķiploka daiviņas un svaiga bazilika lapiņas, pēc vajadzības pievienojot olīveļļu. Pēc tam pievieno rikotas sieru, sāli, svaigi maltus piparus un vēlreiz visu sastrādā viendabīgā. Ja nepieciešams papildus šķidrums, pievieno ūdeni, kurā vārās pasta. Galarezultātā jāizveidojas viegli šķidrai, krēmveida masai;
  • kad pasta ir gandrīz gatava, to sajauc ar iepriekš pagatavoto krēmveida masu;
  • pasniedz tiklīdz gatava pārkaisītu ar smalki rīvētu parmezāna sieru un dekorētu ar bazilika lapiņām.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: