Šokolādes keksiņi (Muffin al cioccolato senza uova)

Food_Muffin al cioccolato

Ļoti viegli un ātri pagatavojami šokolādes keksiņi bez olām un sviesta, kas aromātiski un mīksti saglabāsies vēl pāris nākamās dienas.

Lieliskas uzkoda pie pēcpusdienas kafijas vai tējas vai našķis bērniem.

Nepieciešams:

  • 125 gr tumšās šokolādes (vai 100 gr tumšās šokolādes un 25 gr rūgtā kakao), izkausētas ūdens peldē;
  • 125 gr cukura;
  • 250 gr miltu;
  • 250 ml piena;
  • 1 paciņa cepamā pulvera (10 gr), nepilna paciņa;
  • 30 ml eļļas;
  • šķipsniņa sāls;
  • pēc vēlēšanās – šokolādes gabaliņi;
  • dekorēšanai – pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē;
  • tikmēr vienā lielā traukā izsijā visas sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, kakao un beigās pievieno cukuru;
  • sausajām sastāvdaļām pievieno pienu un eļļu un pēc brīža arī izkausēto šokolādi un visu ātri un vieglām kustībām izmaisa līdz izveidojas viendabīga masa;
  • cepamo trauku iesmērē ar eļļu un pavisam viegli izkaisa ar miltiem;
  • iegūto mīklu lej keksiņu formā, aizpildot 2/3 no to apjoma un pēc vēlēšanās virspusi pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 20 minūtes (gatavību pārbauda ar koka irbulīti);
  • atdzesē, izņem no formas un pasniedz pēc vēlēšanās pārkaisītus ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Muffin al cioccolato

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: