Saldie pipari ar rīvmaizi (Peperoni con il pangrattato)

Food_Peperoni con il pangrattato

Garšīga piedeva pie gaļas vai zivju ēdieniem, kas Sicīlijā tiek gatavota vasarā un ziemā un var tikt pasniegta kā siltā, tā arī aukstā veidā (sicīliešu dialektā: i pipi ca muddica). Var tikt pagatavota uz pannas vai cepeškrāsnī, turklāt, iepriekšējā dienā!

Lieliski dārzeņu salāti, kur papildus rīvmaizei (pamatvariants) var tikt izmantoti dažādi citi produkti, piemēram, tikai garšaugi (baziliks, pētersīļi, piparmētru lapiņas), sīpoli, rozīnes un ciedru rieksti (Sicīlijas rietumu piekrastes variats), ķiploki, olīvas un kaperi (Sicīlijas austrumu piekrastes variants), rīvēts aitas piena (pekorīno) siers, sālīti anšovi, balzāmetiķis vai melno vīnogu sīrups (itāliešu val.: mosto cotto).

Tiem, kam ir problēmas ar saldo piparu sagremošanu dēļ to miziņas, ieteicams piparus pirms tam apcept uz grila vai cepeškrāsnī līdz tie no ārpuses ir melni (it kā sadeguši) un pēc tam uz 30 minūtēm ievietot pārtikas plastmasas maisiņā vai papīra tūtā. Tādējādi pēc tam būs daudz vieglāk nomizot to miziņu. Tālāk piparus gatavo pēc zemāk pievienotās receptes.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 lieli saldie pipari (vēlams dažādu krāsu), sagriezti strēmelēs;
  • 100 gr rīvmaizes;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 4 ēd.k. aitas piena (pekorīno) siera, smalki sarīvēts (var aizstāt ar parmezāna sieru);
  • 2 tēj.k. sālītu kaperu, izmērcēti aukstā ūdenī;
  • 10 melnās olīvas;
  • 1 tēj.k. sicīliešu kaltētā oregano;
  • sāls, pipari;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

  • piparus nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un balto daļu un sagriež strēmelēs;
  • nelielā daudzumā olīveļļas uz lielas uguns liesmas apcep piparu strēmeles līdz tās ir gandrīz gatavas. Cepšanās laikā pannai uzliek vāku. Atdzesē;
  • tikmēr vienā traukā sajauc rīvmaizi ar sasmalcinātiem ķiplokiem, rīvētu sieru, oregano, kaperiem un uz pusēm pārgrieztām olīvām. Nedaudz pievieno olīveļļu un visu kārtīgi izmaisa;
  • rīvmaizes masu pievieno pipariem un visu kārtīgi izmaisa. Liek cepties uz mēreni zemas uguns liesmas līdz pipari ir gatavi un rīvmaize ieguvusi zeltainu nokrāsu;
  • pasniedz viegli siltus vai pilnībā atdzisušus.

Labu apetīti!

Peperoni con il pangrattatoPeperoni con il pangrattato2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: