Pilngraudu cepumi (Biscotti rustici con farina Timilia)

Food_Biscotti rustici_Timilia

Ļoti vienkārši, ātri un viegli pagatavojami cepumi, kas trausli un irdeni saglabāsies pāris nākamās dienas. Lieliski piemēroti brokastīm vai pēcpusdienas launagam. Jāuzglabā slēgtā traukā!

Tieši pilngraudu milti Timilia nosaka šo cepumu interesanto struktūru, garšu un uzturvērtību. Tie ir dabiskāki, satur vairāk vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu. Tie rada lielāku sāta sajūtu. Tie ir veselīgāki!

Pirms ievietošanas cepeškrāsnī cepumi ir jāapvārta pūdercukurā. Tā kā man tas bija beidzies, nācās izlīdzēties ar kakao. Galarezultāts – ne mazāk slikts!

Nepieciešams:

  • 400 gr cieto kviešu miltu Timilia (pilngraudu milti);
  • 150 gr tumšā cukura;
  • 40 gr sviesta, izkausēts;
  • 45 gr sēklu eļļas;
  • 2 olas;
  • 1 tēj.k.cepamā pulvera;
  • 1 tēj.k.vaniļas esences vai puse vaniļas pāksts;
  • 1 citrons, rīvēta tā miziņa;
  • pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • olas sakuļ ar cukuru līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa;
  • pievieno izkausētu sviestu, eļļu, garšvielas un izsijātus miltus. Visu ar rokām samīca viendabīgā masā. Izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un uz apmēram 1 stundu ievieto ledusskapī;
  • kamēr sildās cepeškrāsns, tikmēr no mīklas veido mazas bumbiņas. Nedaudz saplacina tās (es ar ābolu griežamo iespiedu nelielu zīmējumu), apvārta pūdercukurā un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru;
  • liek cepties 180 0C apmēram 20 minūtes. Atstāj atdzist cepeškrāsnī uz grila restēm;
  • pasniedz atdzisušus, pārkaisītus ar pūdercukuru;
  • uzglabā slēgtā traukā.

Labu apetīti!

Biscotti rustici_Timilia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: