Ķirbju kūka ar riekstiem, žāvētiem augļiem un šokolādi (Torta di zucca, frutta secca e cioccolato)

Food_Torta_Timilia_zucca_frutta secca_cioccolato

Viegli un ātri pagatavojama veselīga kūka, kuras galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti (īpaši jāuzsver ļoti seni un reti sicīliešu milti Timilia), ķirbju biezenis, rieksti, žāvēti augļi un šokolāde. Neparasta kūka, jo, nezinot, ka tās sastāvā ir ķirbis, to nekad neizdotos uzminēt. Nesatur sviestu un olas!

Tā kā tā nav izteikti salda, tad tiem, kam garšo saldas kūkas, vēlams palielināt saldinātāja daudzumu, taču ņemiet vērā, ka beigās kūka tiek pārkaisīta ar pūdercukuru!

Atkarībā no tā, cik sulīgs ir ķirbis un kādi ir milti, var būt nepieciešams piekoriģēt miltu apjomu.

Nepieciešams:

  • 500 gr ķirbja mīkstuma, iztvaicēta un sablenderēta viendabīgā masā;
  • 150 gr cieto kviešu miltu Timilia (pilngraudu milti);
  • 100 gr pilngraudu mīksto kviešu miltu;
  • 150 gr tumšās šokolādes, izkausētas ūdens peldē;
  • 100 gr mandeļu, viegli apgrauzdētu un sasmalcinātu parupjos gabalos;
  • 100 gr pistāciju, sasmalcinātu parupjos gabalos;
  • 50 gr kaltētu plūmju bez kauliņiem, sasmalcinātas;
  • 50 gr kaltētu aprikožu bez kauliņiem, sasmalcinātas;
  • 50 gr rozīnes, sasmalcinātas;
  • 60 ml eļļa;
  • 2 ēd.k. lazdu riekstu krēma (pēc vēlēšanās);
  • 2 ēd.k. zemesriekstu krēma (pēc vēlēšanās);
  • 6 ēd.k. Agaves sīrupa (var aizstāt ar medu);
  • 1 paciņa cepamā pulvera;
  • dekorēšanai – pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Pagatavo tvaicējamā katlā līdz tas ir gatavs (apmēram 15 – 20 minūtes) un sablenderē viendabīgā masā;
  • uz sakarsētas pannas apgrauzdē mandeles. Sakapā tās parupjos gabalos;
  • sasmalcina žāvētos augļus;
  • ūdens peldē izkausē šokolādi;
  • visas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā;
  • cepamo trauku iesmērē ar eļļu un izkaisa ar miltiem. Lej tajā iepriekš pagatavo mīklu un vienmērīgi nolīdzina to. Pārkaisa ar pistāciju vai mandeļu gabaliņiem;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 – 180 0C apmēram 30 – 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti;
  • pasniedz atdzisušu, pārkaisītu ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Torta_Timilia_zucca_frutta secca_cioccolatoTorta_Timilia_zucca_frutta secca_cioccolato1

Saistītie raksti:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: