Sāļie krekeri ar garšaugiem (Biscotti salati di Timilia alle erbe aromatiche)

Food_Biscotti salati_Timilia_erbe aromatiche

No sicīliešu cieto kviešu miltiem Timilia (pilngraudu milti) gatavoti ļoti plāni un kraukšķīgi cepumi jeb krekeri (plāna maize), kas virspusē pārsmērēti ar olīveļļu un pārkaisīti ar sāli un dažādiem kaltētiem garšaugiem, piemēram, sasmalcinātu rozmarīnu, oregāno, dillēm, čili pipariem, sezama sēklām. Pēc vēlēšanās mīklai var pievienot arī rīvētu aitas piena pekorīno vai parmezāna sieru.

Lieliska sāļā uzkoda!

Nepieciešams:

  • 250 gr cieto kviešu miltu Timilia (pilngraudu milti);
  • 50 gr augstākā labuma kviešu miltu (“00”);
  • 150 ml silta ūdens;
  • 4 ēd.k.olīveļļas;
  • 1 tēj.k.cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 5 gr svaigā (alus) rauga;
  • 2 ēd.k.kaltētu garšaugu;
  • olīveļļa + garšaugi / sezama sēklas.

Pagatavošana:

  • nelielā traukā sadrupina svaigo raugu, pievieno cukuru, siltu ūdeni un visu izmaisa. Ļauj nostāvēties apmēram 30 minūtes jeb kamēr izveidojas putaina masa;
  • uz galda virsmas izsijā miltus, pievieno kaltētus garšaugus, sāli, olīveļļu un, pakāpeniski pievienojot raugu, sastrādā viendabīgā masā. Izveido bumbu. Liek traukā, pārklāj ar kokvilnas dvieli un novietā siltā vietā uz apmēram 2 stundām jeb kamēr masa dubultojas;
  • iegūto masu sadala 8 daļās. Katru no tām izrullē garās un plānās strēmelēs;
  • iegūtās strēmeles kārto cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, pārsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un garšaugiem vai sezama sēklām pēc vēlēšanās;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 250 0C apmēram 10 minūtes.

Labu apetīti!

Biscotti salati_Timilia_erbe aromatiche

Saistītie raksti:

Advertisements

One Trackback to “Sāļie krekeri ar garšaugiem (Biscotti salati di Timilia alle erbe aromatiche)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: