Ķirbju – kartupeļu kotletes (Polpette di zucca e patate)

Food_Polpette di zucca

Ķirbju – kartupeļu kotletes (itāļu val.L polpette di zucca e patate) ir dārzeņu otrais ēdiens, kas var tikt pagatavots cepeškrāsnī, uz pannas vai arī vārīts eļļā.

Kotletes var tikt pagatavotas ar vai bez pildījumu, piem., to pildījuma sastāvā var tikt izmantots nelielos gabaliņos sagriezts kūstošs siers un / vai salami desa. Ja tās vēlas pagatavot eļļā vārītā veidā, tad no ārpuses vispirms tās apvārta miltos, pēc tam iepriekš sakultā olā un visbeidzot rīvmaizē. Savukārt, ja tās vēlas pagatavot cepeškrāsnī vai uz pannas, tad tās uzreiz no ārpuses apvārta rīvmaizē.

Lieliskas uzsildītas arī nākamajā dienā!

Nepieciešams (15 – 20 gab.):

  • 600 gr ķirbja mīkstuma;
  • 300 – 400 gr kartupeļu;
  • 1 ola;
  • 50 gr aitas piena pekorīno siera, smalki sarīvēts;
  • 50 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 100 gr kūstoša siera (piem., mocarellas), sagriezta nelielos gabaliņos (pēc vēlēšanās);
  • 50 gr salami desas, sagrieztas nelielos gabaliņos (pēc vēlēšanās);
  • bunte pētersīļu, smalki sakapāta;
  • 1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, rīvēts muskatrieksts;
  • rīvmaize.

Pagatavošana:

  • nomizo ķirbi un kartupeļus un pagatavo tvaicējamā katlā līdz tie ir mīksti (apmēram 15 – 20 min). Nedaudz atdzesē un izspiež caur dārzeņu spiedi, iegūstot viendabīgu masu;
  • iegūtajai masai pievieno rīvētu sieru, pirms tam viegli sakultu olu un garšvielas (sāli, piparus, muskatriekstu, sasmalcinātu ķiploka daiviņu un pētersīļus). Visu kārtīgi izmaisa. Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, pievieno rīvmaizi;
  • no iegūtās masas veido kotletes ar vai bez pildījumu un no ārpuses apvārta miltos – sakultā olā – rīvmaizē, ja vēlas vārīt eļļā, vai uzreiz rīvmaizē, ja vēlas cept uz pannas vai cepeškrāsnī. Ja kotletes vēlas veidot ar pildījumu, tad nelielu daļu kotlešu masas ieliek plaukstā, veidojot tādu kā nelielu iedobi. Tās vidū liek siera un / vai salami gabaliņus. Pa virsu liek otru kotlešu pamatmasas daļu un ar abām rokām, viegli piespiežot viduslīniju, veido kotletes;
  • kotletes kārto uz cepamās pannas, pārskala ar olīveļļu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 – 200 0C apmēram 30 minūtes;
  • pasniedz karstas papildinātas ar gaļu, zivīm, sieru vai lapu salātiem.

Labu apetīti!

Polpette di zucca e patate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: