Baltā Kapri salas torte (Torta Caprese bianca)

Food_Torta Caprese bianca

Baltā Kapri salas torte ir klasiskās Kapri salas šokolādes – mandeļu tortes (itāļu val.: torta caprese) versija, kur melnās šokolādes vietā tiek izmantota baltā šokolāde.

Tieši tāpat kā klasiskās Kapri salas tortes arī baltās tortes sastāvā netiek izmantoti milti. No ārpuses tā ir viegli kraukšķīga, bet iekšpusē patīkami mitra un tāda saglabājas arī nākamās dienas. Tai piemīt izteikta mandeļu un citronu garša un smarža.

Nepieciešams (cepamā trauka diametrs 24 cm):

  • 350 gr lobītu mandeļu, sasmalcinātu miltos (var atstāt vidēji rupjos gabalos);
  • 50 gr kartupeļu cietes;
  • 200 gr baltās šokolādes, sarīvētas uz rupjās rīves;
  • 200 gr cukura;
  • 100 gr sviesta, izkausēta ūdens peldē;
  • 5 olas;
  • 2 – 3 citroni, svaigi spiesta sula no viena citrona un rīvēta miziņa no trīs citroniem;
  • 50 ml citronu (limončello) liķiera (pēc vēlēšanās);
  • 2 ml citronu esences (pēc vēlēšanās);
  • 1 paciņa cepamā pulvera (pēc vēlēšanās);
  • dekorēšanai – pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • izmantojot virtuves kombainu, mandeles ar pusi cukura (100 gr) sasmalcina miltos (var atstāt vidēji rupjos gabalos);
  • šokolādi sarīvē uz rupjās rīves;
  • sviestu izkausē ūdens peldē;
  • liek vienā lielā traukā visas sausās sastāvdaļas (mandeļu miltus, sarīvēto šokolādi, izsijātus kartupeļu cieti un cepamo pulveri, rīvētu citronu miziņas) un kārtīgi izmaisa tās. Pievieno svaigi spiesta citrona sulu, citronu liķieri, ūdens peldē izkausētu sviestu un vēlreiz visu kārtīgi izmaisa;
  • olas sakuļ ar atlikušo cukuru (100 gr) līdz masa kļūst gaiša un trīskāršojas (apmēram 10 – 15 minūtes);
  • lēnām un gaisīgām kustībām mīklas pamatmasā iecilā sakulto olu masu;
  • cepamo trauku iesmērē ar sviestu, izkaisa ar miltiem un lej tajā iepriekš pagatavoto mīklas masu;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 – 180 0C apmēram 45 – 50 minūtes. Kad torte ir gatava (gatavību pārbauda ar koka irbulīti), ļauj tai pilnībā atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Saistītie raksti:

Torta_Caprese bianca

One Trackback to “Baltā Kapri salas torte (Torta Caprese bianca)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: