Pasta ar pistāciju pesto (Pasta al pesto di pistacchi)

Food_Pasta_pesto di pistacchi

Viegli un ātri pagatavojams pirmais ēdiens, kura mērces galvenā sastāvdaļa ir pistācijas. Brontes pistācijas.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 250 gr pastas;
  • pistāciju pesto pagatavošanai:
    • 200 gr nesālītu, nolobītu pistāciju;
    • 50 ml olīveļļas;
    • sāls, svaigi malti melnie pipari;
    • papildus pēc vēlēšanās – rīvēts parmezāna, pekorīno vai caciocavallo siers.
  • papildus pēc vēlēšanās – 1 neliels sīpols, smalki sasmalcināts; cauraugusi gaļiņa, smalki sasmalcināta.

Pagatavošana:

  • pagatavo pistāciju pesto – pistācijas atbrīvo no čaulas un violetās miziņas un pēc tam piestā, pakāpeniski pievienojot olīveļļu, sastrādā viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un ja izmanto, arī rīvētu sieru;
  • vieglā sālsūdenī liek vārīties pastu kamēr tā ir gandrīz gatava;
  • tikmēr uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcep sīpolus un cauraugušu gaļu. Pievieno pistāciju pesto, kas atšķaidīts ar nedaudz karsta ūdens, kurā vārās pasta un visu kārtīgi izmaisa (jāiegūst viegli krēmainas konsistences masa);
  • pievieno notecinātu pastu un, visu nepārtraukti maisot, sautē vēl apmēram 1 – 2 minūtes;
  • pasniedz tiklīdz gatava dekorētu ar veselām pistācijām.

Labu apetīti!

Saistītie raksti:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: