Vīģu ievārījums (Marmellata di fichi)

Food_Marmellata di fichi

Viens no maniem mīļākajiem ievārījumiem, kas ir īpaši piemērots brokastu vai launaga sausiņmaizītēm, dažādām kūkām un tortēm, kā arī dažādiem noturētiem sieriem.

Tas var tikt pagatavots gan tā pamatvariantā (vīģes, cukurs, citronu sula un rīvēta miziņa), gan arī papildināts ar dažādām garšvielām un riekstiem, piemēram, vaniļu, kanēli, rūgto kakao, melnajiem pipariem, mandelēm, valriekstiem.

Nepieciešams:

  • 1 kg vīģu, nomizotas un sagrieztas nelielos gabaliņos;
  • 250 – 400 gr cukura (cukura daudzums ir atkarīgs no tā, cik saldas ir vīģes);
  • 1 – 2 citroni, svaigi spiesta to sula un rīvēta miziņa;
  • papildus pēc vēlēšanās – kanēļa standziņas, vaniļas pāksts, melnie pipari, sasmalcinātas mandeles, valrieksti.

Pagatavošana:

  • vīģes nomizo un sagriež nelielos gabaliņos;
  • kārto katlā, apslaka ar svaigi spiestu citronu sulu, pievieno rīvētu citronu miziņu un ļauj visam nostāvēties apmēram 30 – 45 minūtes. Pēc vēlēšanās pievieno pārējās garšvielas un / vai riekstus;
  • pievieno cukuru un uz lēnas uguns liek vārīties apmēram 45 minūtes. Ik pa laikam visu apmaisa. Ja vēlas iegūt viendabīgu marmelādes masu, tad visu izspiež caur sietu;
  • tikmēr sterilizē trauciņus un vāciņus, tos ieliekot vārošā ūdenī un pavārot pāris minūtes. Ļauj tiem pilnībā nožūt;
  • kad marmelāde ir gatava (gatavības pakāpi var pārbaudīt nedaudz marmelādes uzpilinot uz pirms tam saldētavā ievietotu šķīvīti – ja pagriežot šķīvīti marmelāde notek lēnām, tad tā ir gatava), tai vēl karstai esot, to salej trauciņos, aizvāko un apgriež otrādi. Ļauj tiem pilnībā atdzist;
  • uzglabā tumšā un vēsā vietā.

Labu apetīti!

Marmellata di fichi

Saistītie raksti:

One Trackback to “Vīģu ievārījums (Marmellata di fichi)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: