Rukolas, vīģu un fetas siera salāti (Insalata di rucola, fichi e feta)

Food_Insalata_Rucola_fichi_gorgonzola

Vēl viens no veidiem kā pielietot Augusta mēnesī vairumā ienākušās vīģes ir no tām pagatavot šos svaigos un garšas ziņā interesantos salātus, kas papildināti ar viegli grauzdētu baltmaizes šķēli var tikt pasniegti kā vieglas pusdienas vai vakariņas. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 2 saišķi rukolas salātu (var aizstāt ar romiešu salātiem);
  • 12 nogatavojušās vīģes;
  • 200 gr fetas siera (var aizstāt ar gorgonzolas sieru, kazas sieru, u.c.);
  • 1 neliels sarkanais sīpols (pēc vēlēšanās);
  • pāris melnās olīvas (pēc vēlēšanās);
  • pāris valrieksti (pēc vēlēšanās);
  • olīveļļa;
  • balzāmetiķis vai svaigi spiesta citronu sula;
  • sāls, svaigi malti pipari.

Pagatavošana:

  • nomazgā un nosusina rukolas salātus, sadala tos mazākos gabaliņos;
  • nomazgā un nosusina vīģes, sagriež tās ceturtdaļās vai šķēlēs;
  • uz šķīvja kārto rukolas salātus, tiem virsū vīģes (ceturtdaļas vai šķēles) un sadrupinātus siera gabalus. Ja vēlas, tad var papildināt ar plānās šķēlēs sagrieztu sarkano sīpolu ripām, melnajām olīvām un valriekstiem;
  • pārkaisa ar sāli un pipariem, un apslaka ar olīveļļas – balzāmetiķa vai citronu sulas maisījumu;
  • pasniedz ar viegli grauzdētu baltmaizas šķēli.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: