Vīģu, mandeļu un rikotas siera semifreddo (Semifreddo ai fichi, mandorle e ricotta)

Food_Semifreddo_fichi_mandorle_ricotta

Augusta mēnesī viens no sezonas augļiem ir vīģes …… Tās vai nu garšo (brīdinu – izraisa atkarību!), vai arī negaršo …. Tā kā mūsmājās tās garšo visiem, bet vienā reizē tās neapēdīsi daudz (tās ir ļoti saldas, medainas) un svaigā veidā tās ilgi uzglabāt nevar, tad viens no veidiem ir tās izmantot kā sastāvdaļu dažādu salātu, desertu, u.c. pagatavošanai.

Food_Fichi

Šoreiz gatavoju semifreddo (kā nekā ārā ir +35 0C), kura galvenās sastāvdaļas ir svaigas vīģes, Marsalas vīns un mandeles. Rikotas sieru izmantoju kā papildus sastāvdaļu.

Pamēģiniet, jo tieši vīģes un Marsalas vīns šim desertam piešķir īpašu garšu un vīģu sēkliņas un mandeļu gabaliņi interesantu struktūru!

Nepieciešams (6 – 8 pers.):

  • 10 – 14 nogatavojušās vīģes;
  • 2 olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti;
  • 250 ml saldā krējuma;
  • 90 gr pūdercukura;
  • 50 gr rikotas siera, notecināts;
  • 50 gr mandeļu, apgrauzdētas un rupji sakapātas;
  • pāris ēdamkarotes Marsalas vīna;
  • dekorēšanai – vīģes, pavisam nedaudz mandeļu skaidiņu.

Pagatavošana:

  • uz karstas pannas apgrauzdē mandeles. Kad tās ir atdzisušas, sakapā tās rupjos gabalos;
  • nomizo 10 vīģes un to mīkstumu sablenderē viendabīgā masā;
  • olu dzeltenumus saputo ar 1/3 pūdercukura;
  • olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls un kad putas ir gandrīz stingras, pievieno 1/3 pūdercukura;
  • saldo krējumu saputo ar 1/3 pūdercukura līdz tas ir viegli stingrs;
  • olu dzeltenumu masai pievieno notecinātu un caur sietu izspiestu rikotas sieru, mandeles un pāris ēdamkarotes Marsalas vīna. Visu kārtīgi izmaisa. Pēc tam pievieno saldo krējumu un atkal visu izmaisa. Pašās beigās viegli iecilā olbaltumu masu;
  • iegūto masu kārto vairākos mazākos vai vienā lielā (vēlams metāliskā, lēzenā un aizvākojamā) traukā, kas pirms tam viegli samitrināts ar Marsalas vīnu un liek saldētavā uz 6 – 8 stundām;
  • apmēram 20 – 30 minūtes pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un pārliek ledusskapī;
  • pasniedz sķēlēs sagrieztā veidā (lai atvieglotu semifreddo izņemšanu no metāliskā trauka, to uz pāris sekundēm iemērc karstā ūdenī). Dekorē ar cukura vai medus un Marsalas vīnā viegli apgrauzdētām vīģu šķēlēm un viegli apbrūninātām mandeļu skaidiņām.

Labu apetīti!

Semifreddo_Fichi_mandorle_ricotta (1)Semifreddo_Fichi_mandorle_ricotta (2)

Saistītie raksti:

One Trackback to “Vīģu, mandeļu un rikotas siera semifreddo (Semifreddo ai fichi, mandorle e ricotta)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: