Melnās vīģes ar gorgonzolas sieru (Fichi al gorgonzola)

Food_Fichi_gorgonzola

Lieliska vasaras sezonas uzkoda no svaigām vīģēm un gorgonzolas siera, kas var tikt papildināta ar medū karamelizētiem valriekstiem.

Lieliski sader ar Moscato vai Passito vīniem.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 12 nogatavojušās vīģes;
  • 250 – 300 gr saldā gorgonzolas siera vai 200 gr saldā gorgonzolas siera un 50 gr maskarpones siera (var aizstāt ar kazas sieru, fetas sieru);
  • 12 valrieksti (pēc vēlēšanās);
  • 2 ēd.k. medus (pēc vēlēšanās);
  • papildus ieteicams – Moscato vai Passito vīns.

Pagatavošana:

  • uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā medus un Moscato vīna apgrauzdē riekstus (ļauj tiem karamelizēties). Pilnībā atdzesē tos. Ja riekstus vēlas izmantot tikai dekorēšanai, tad atstāj veselas riekstu pusītes. Ja vēlas iejaukt siera masā, tad sakapā parupjos gabalos;
  • nomazgā un nosusina vīģes. Katru vīģi iegriež krusteniski tā, lai tā pamatnē netiktu pārgriezta uz pusēm un kārto uz šķīvja;
  • pagatavo pildījumu – gorgonzolas sieru sagriež nelielos kubiņos vai sastrādā viendabīgā masā ar maskarpones sieru un pašās beigās pievieno sasmalcinātos valriekstus;
  • katras vīģes vidū liek siera kubiņu un pa virsu veselu valrieksta pusīti vai pilda ar siera – riekstu krēmu;
  • līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Labu apetīti!

Fichi neriFichi_gorgonzola

One Trackback to “Melnās vīģes ar gorgonzolas sieru (Fichi al gorgonzola)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: