Vistas gaļas un cukīni kotletītes (Polpettine di pollo e zucchine)

Food_Polpette di pollo e zucchine

Tuvojoties 15.augusta svētkiem (itāļu val.: Ferragosto, Sv.Jaunavas debesīs uzņemšanas svētki), kurus itāļiem ir pieņemts atzīmēt draugu un paziņu lokā pludmalē (nakts no 14.augusta uz 15.augustu tiek pavadīta pludmalē, teltīs, u.c.), šis var būt viens no tiem ēdieniem, kas var izrādīties īpaši piemērots līdzi ņemšanai uz pludmali, jo ir viegli un ātri pagatavojams, garšīgs siltā un aukstā veidā, ērti paņemams rokās (finger food) un pats galvenais – garšos arī bērniem. Lielisks otrais ēdiens!

Pēc vēlēšanās tas var tikt pasniegts ar dažādām mērcēm, papildināts ar dažādiem salātiem. Turklāt, tas var tikt pagatavots iepriekš un uzglabāts saldētavā. Vajadzības gadījumā – izņemts no saldētavas un atsildīts.

Nepieciešams:

  • 700 gr maltas vistas filejas;
  • 150 gr maizes (var aizstāt ar rīvmaizi);
  • piens pēc vajadzības;
  • 100 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 2 olas;
  • 2 cukīni, sagriezti nelielos gabaliņos / strēmelītēs;
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • pāris sicīliešu sālītie kaperi, pirms tam izmērcēti aukstā ūdenī (pēc vēlēšanās);
  • sāls, svaigi malti melnie pipari;
  • milti pēc vajadzības;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  • maizi sadrupina un aplej ar pienu tik, cik nepieciešams lai tā izmirktu. Nospiež lieko šķidrumu;
  • cukīni sagriež nelielās strēmelītēs;
  • kaperus aplej ar aukstu ūdeni un ļauj tiem nedaudz izmirkt;
  • vienā lielā traukā kārto malto vistas gaļu, izmērcēto maizi, parmezāna sieru, strēmelēs sagrieztos cukīni, sasmalcinātās ķiploka daiviņas, pētersīļus, kaperus un pirms tam viegli sakultās olas. Visu kārtīgi izmaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ja masa šķiet par šķidru, pēc vajadzības pievieno rīvmaizi;
  • no iegūtās masas veido nelielas bumbiņas, kuras viegli saplacina un no visām pusēm apvārta miltos;
  • uz pannas uzlej eļļu un uzkarsē to (ja ap tajā iemērktu koka irbulīti izveidojas burbulīši, tad eļļa ir pietiekami karsta). Liek tajā kotletītes un cep tikmēr, kamēr tās iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Ja vēlas veselīgāku pagatavošanas veidu, tad kotletītes kārto pannā, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 15 – 20 minūtes 180 0C temperatūrā;
  • gatavās kotletītes kārto uz virtuves papīra dvieļiem notecināties no liekā eļļas daudzuma;
  • pasniedz siltā vai aukstā veidā ar svaigiem lapu vai rīsu salātiem vai jogurta – bazilika mērci.

Labu apetīti!

Polpettine di pollo e zucchine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: