Baklažānu salāti (Insalata di melanzane)

Food_Insalata di melanzane arrostite

Baklažānu salāti ir ļoti vienkārša, bet reizē arī garšīga sicīliešu uzkoda jeb piedeva, kuras galvenā sastāvdaļa ir tieši baklažāni. Īpašu garšu šiem salātiem piešķir tas, ka baklažāni tiek cepti krāsnī vai uz grila un pēc tam papildināti ar olīveļļas, vīna etiķa vai balzāmetiķa un dažādu garšaugu un garšvielu mērci.

Daudzās sicīliešu maiznīcās vasaras un ziemas mēnešos ir iespējams iegādāties jau gatavus krāsnī ceptus baklažānus un sīpolus, taču tos ir ļoti vienkārši pagatavot arī  pašiem!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 2 – 3 vidēji lieli baklažāni (vislabāk sicīliešu violetie, apaļie, kas ir saldeni un bez sēklām);
  • 2 ķiploku daiviņas, smalki sasmalcinātas;
  • nedaudz svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • pāris piparmētru lapiņas, smalki sasmalcinātas;
  • pāris bazilika lapiņas, smalki sasmalcinātas;
  • sicīliešu kaltētais oregāno;
  • olīveļļa;
  • 2 – 3 ēd.k. baltvīna etiķa vai balzāmetiķa;
  • sāls, pipari, čili pipari.

Pagatavošana:

  • nomazgā un nosusina baklažānus, izvieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un liek cepties cepeškrāsnī 1800 temperatūrā apmēram 1h vai veselā veidā cep uz grila, kamēr tie no ārpuses ir melni, it kā sadeguši (apmēram 30 min);
  • kad baklažāni ir gatavi, tos ieliek papīra tūtā un aizvērtā veidā ļauj pilnībā atdzist;
  • baklažānus nomizo, mīkstumu sadala mazākos gabalos un kārto traukā;
  • pārslaka ar mērci, kas pagatavota no olīveļļas, vīna etiķa vai balzāmetiķa un sasmalcinātiem garšaugiem un garšvielām. Visu kārtīgi izmaisa un ļauj brīdi nostāvēties.

Labu apetīti!

P.S. Ledusskapī slēgtā traukā var uzglabāt 2 – 3 dienas.

Melanzane al fornoInsalata di melanzane arrostite

Saistītie raksti:

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: