Arbūza granita (Granita di anguria)

Food_Granita di anguria

Iegādājoties “vidēja izmēra” sicīliešu arbūzu (svars – 13.6 kg), ātri vien nācās atskart, ka ar to netiksim galā ne vienas, ne divu dienu laikā, tāpēc vienīgais loģiskais risinājums bija no tā pagatavot granitu, kas šo atsvaidzinošo un slāpes remdējošo augli ļautu izmantot un uzglabāt vēlākam laikam.

Nepieciešams:

  • 600 – 700 gr arbūza mīkstuma;
  • 300 ml ūdens;
  • 150 gr cukura;
  • 1 citrons, svaigi spiesta tā sula un nomizota miziņa;
  • papildus pēc vēlēšanās – piparmētru lapiņas dekorēšanai.

Pagatavošana:

  • pagatavo sīrupu – liek vārīties ūdeni ar citrona miziņu tajā. Kad ūdens sāk varīties, pievieno cukuru un, visu nepārtraukti maisot, vāra vēl apmēram 1-2 minūtes jeb kamēr cukurs ir pilnībā izkusis. Nogriež uguni, izņem citrona miziņu un pievieno svaigi spiestu citrona sulu. Visu kārtīgi izmaisa un ļauj pilnībā atdzist;
  • kamēr sīrups dzesējas, sagatavo arbūza masu – nomizo, attīra no sēklām, sagriež mazākos gabaliņos un sablenderē viendabīgā masā;
  • arbūza masai pievieno atdzisušo sīrupu un visu salej lēzenā stikla vai metāla traukā, kuru uz apmēram 12 stundām ievieto saldētavā. Ja vien iespējams, ar dakšiņu to ik pa laikam apmaisa, lai neizveidotos viens sasalis gabals;
  • apmēram 15 minūtes pirms pasniegšanas granitas masu izņem no saldētavas un ļauj tai nedaudz atkust. Sicīlijā to ir pieņemts pasniegt tā, lai būtu jūtami ledus kristāliņi, tāpēc granitas masu ar dakšiņu viegli sadala mazākos gabaliņos. Ja vēlas iegūst krēmaināku struktūru, tad granitas masu ar virtuves kombainu vai blenderi sastrādā viendabīgākā masā. Dekorē pēc labpatikas.

Labu apetīti!

Granita di anguria

2 Trackbacks to “Arbūza granita (Granita di anguria)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: