Rukolas pesto (Pesto di rucola)

Food_Pesto di rucola

Lielisks vasaras sezonas pesto, kas ir ļoti ātri pagatavojams un var tikt izmantots ar pastu, rīsiem, grauzdētu maizi, u.c.

Slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt līdz pat 3 dienām.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 100 gr rukolas salātu;
  • 70 parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 30 pekorīno siera, smalki sarīvēts;
  • 30 gr ciedru riekstu, viegli apgrauzdēti;
  • 30 gr mandeļu vai valriekstu, viegli apgrauzdēti;
  • 2 ķiploku daiviņas, smalki sakapātas;
  • sāls;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

  • rukolas salātus noskalo un nosusina;
  • riekstus viegli apgrauzdē un sasmalcina;
  • virtuves kombainā, blenderī vai piestā liek visas sastāvdaļas un sastrādā viendabīgā masā, krēmainas masas iegūšanai pēc vajadzības pievienojot olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli;
  • izmanto pēc vajadzības.

Labu apetīti!

Pesto di rucola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: