Pasta ar rukolas pesto (Pasta con pesto di rucola)

Food_Pasta con pesto di rucola

Lielisks vasaras sezonas pesto, kas ir ļoti ātri pagatavojams un var tikt izmantots ar pastu, rīsiem, grauzdētu maizi, u.c.

Slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt līdz pat 3 dienām.

Nepieciešams (4 pers.):

320 gr pastas (spagetti, linguine, vai jebkura cita veida);

rukolas pesto pagatavošanai:

o   100 gr rukolas salātu;

o   70 parmezāna siera, smalki sarīvēts;

o   30 pekorīno siera, smalki sarīvēts;

o   30 gr ciedru riekstu, viegli apgrauzdēti;

o   30 gr mandeles vai valrieksti, viegli apgrauzdēti;

o   2 ķiploku daiviņas, smalki sakapātas;

o   sāls;

o   olīveļļa.

Pagatavošana:

  • vieglā sālsūdenī liek vārīties pastu un vāra tikmēr, kamēr tā ir gandrīz gatava (jābūt viegli cietai);
  • tikmēr pagatavo rukolas pesto – viegli apgrauzdē un sasmalcina riekstus, noskalo un nosusina rukolas salātus. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā, blenderī vai piestā un sastrādā viendabīgā masā, pēc vajadzības pievienojot olīveļļu un pēc garšas sāli;
  • kad pasta ir gatava, tai pievieno iepriekš pagatavoto pesto un visu kārtīgi izmaisa;
  • pasniedz tiklīdz gatavs dekorētu pēc labpatikas, piem., ar pāris rukolas salātu lapiņām, siera skaidiņām vai veseliem riekstiem.

Labu apetīti!

Saistītie raksti:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: