Šokolādes rulete ar putukrējumu (Rotolo di cioccolato e panna)

Food_Rotolo di cioccolato e panna

Absolūti lieliska šokolādes rulete, kuras izteikti rūgtenā šokolādes garša tiek papildināta ar viegli saldeno putukrējuma pildījumu (pēc vēlēšanās tas var tikt bagātināts ar amarena ķiršiem sīrupā, šokolādes gabaliņiem, mandeļu skaidiņām, u.c.).

Tā ir ļoti viegli un ātri pagatavojama, turklāt, tās sastāvā nav miltu un sviesta.

Pēc vēlēšanās no ārpuses var tikt pārkaisīta ar pūdercukuru!

Lieliski sader ar tasi espresso kafijas!

Nepieciešams (cepamā trauka izmērs: 33 x 23 cm):

biskvīta masai:

o   175 gr tumšās šokolādes, sasmalcinātas nelielos gabaliņos;

o   175 gr tumšā cukura;

o   6 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem;

o   2 ēd.k. rūgtā kakao;

pildījumam:

o   250 ml saldā krējuma;

o   pāris ēdamkarotes pūdercukura;

o   amarena ķirši sīrupā (pēc vēlēšanās).

pūdercukurs ruletes pārkaisīšanai (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:

  • pagatavo biskvīta masu, stingrās putās saputojot olbaltumus ar šķipsniņu sāls un olu dzeltenumus ar cukuru. Ūdens peldē izkausē sasmalcināto šokolādi (uzmanību – trauciņam nevajag pieskarties ūdenim un šokolādes masa visu laiku ir jāmaisa). Sakulto dzeltenumu masai pievieno izkausēto šokolādi un visu vienmērīgi izmaisa. Pievieno pāris ēdamkarotes olbaltumu masu un uzmanīgi iecilā. Pievieno atlikušo olbaltumu masu un iesijā kakao pulveri. Visu vienmērīgi izmaisa;
  • cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru (stūros veic nelielu diagonālu iegriezumu, lai masa vieglāk iegūtu cepamā trauka formu) un lej tajā biskvīta masu. Vienmērīgi nolīdzina to;
  • biskvīta masu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 20 – 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja mīkla pie tā nelīp, tad biskvīts ir gatavs. Neuztraukties, ja gatavā biskvīta virspuse šķiet nedaudz iesprēgājusi!;
  • nedaudz atdzisušo biskvītu apgriež otrādi uz galda virsmas, kas noklāta ar cepamo papīru vai dvieli (noņem virspusē esošo cepamo papīru) un kamēr vēl tā ir silta, satin ruletē. Pilnībā atdzesē;
  • saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo;
  • iztin ruleti un noklāj ar putukrējuma masu tā, lai no ārējām sālu malām paliktu apmēram 3 cm un no tālākās malas 5 cm brīvas malas. Uz putukrējuma kārto amarena ķiršu pusītes (pēc vēlēšanās). Satin ruleti un kārto uz šķīvja tā, lai apakšā būtu salaiduma vieta jeb platākā ar krēmu nenoklātā mala. Neuztraukties, ja rulēšanas laikā rulete viegli ieplaisā. Tā tam ir jābūt!;
  • dekorē ar pārkaisītu pūdercukuru. Pasniedz šķēlēs sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Rotolo di cioccolato e panna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: