Pistāciju krēms (Crema di pistacchi)

Food_Crema al pistacchi

Izteikti zaļas krāsas un pistāciju garšas krēms tortēm, kūkām un dažādiem citiem izstrādājumiem.

Fantastisks!

Nepieciešams:

  • 600 ml piena;
  • 4 olu dzeltenumi;
  • 125 gr cukura;
  • 100 gr Brontes pistāciju (nesālītu un nolobītu), sasmalcinātas pulverī;
  • 35 gr miltu vai kartupeļu cietes;
  • 15 gr kukurūzu cietes;
  • 1 paciņa vaniļas cukura vai pāris piles vaniļas esences;
  • 1 citrons, tā rīvēta miziņa.

Pagatavošana:

  • liek vārīties pienu un kad tas ir uzkarsis, bet vēl nav sasniedzis vārīšanās temperatūru, noņem no uguns un pievieno pulverī sasmalcinātās pistācijas. Ļauj tām apmēram 30 minūtes nostāvēties (ja vēlamies, traukam var uzlikt vāciņu);
  • tikmēr olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa. Pievieno vaniļas cukuru vai esenci, izsijātus miltus un kukurūzu cieti un visu kārtīgi izmaisa;
  • vēlreiz uzsilda pienu ar pistācijām (ja vēlamies, pirms tam to varam izkāst caur sietiņu!) un lēnām pievieno sakulto olu masai. Visu kārtīgi izmaisa;
  • iegūto masu ar visu trauku liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot (!), vāra tikmēr, kamēr masa sabiezē un iegūst vajadzīgo konsistenci;
  • atdzesē un izmanto pēc vajadzības. Uzglabā ledusskapī.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: