Cukīni lazanja ar Bešamela mērci (Lasagne con zucchine e Besciamella)

Food_Lasagne_zucchine_besciamella

Vienkāršs un sātīgs veģetārais ēdiens ar sezonas dārzeni – cukīni – galvenajā lomā. Garšos lieliem un maziem un pat tiem, kas nevar iztikt bez gaļas, jo pēc vēlēšanās tas var tikt papildināts ar dažādiem kūstošiem svaigiem, noturētiem vai kūpinātiem sieriem, šķiņķi, garnelēm vai pesto.

Šoreiz to gatavoju ar Bešamela mērci un mocarellas sieru. Kraukšīgas garozas iegūšanai to pārkaisu ar rīvmaizi. Lielisks un, iespējams pat garšīgāks, uzsildīts nākamajā dienā!

Nepieciešams (6 pers.):

lazanjas plāksnes;

pildījumam:

  • vismaz 500 gr cukīni;
  • 1 neliels sīpols, smalki sagriezts;
  • 2 ķiploka daiviņas, smalki sasmalcinātas;
  • 1 bunte svaiga bazilika, smalki sasmalcināts;
  • 1 bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • 500 gr mocarellas siera;
  • 100 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari;
  • pavisam nedaudz rīvmaizes;
  • papildus pēc izvēles – šķiņķis, garneles, pesto, u.c.

Bešamela mērcei:

  • 80 – 100 gr sviesta;
  • 80 gr miltu;
  • 1 L piena, viegli uzsildīts;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, rīvēts muskatrieksts.

Pagatavošana:

  • pagatavojam Bešamela mērci, katliņā izkausējot sviestu, pievienojot miltus un, visu nepārtraukti maisot, vārot apmēram 2 minūtes. Pēc tam, turpinot nepārtraukti maisīt, pakāpeniski pievienojam siltu pienu un vārām tikmēr, kamēr masa sāk sabiezēt un parādās pirmie burbulīši. Noņemam no uguns un pievienojam sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu;
  • nomazgājam un nosusinām cukīni, sagriežam plānās šķēlēs vai sarīvējam un rupjās rīves;
  • uz pannas nelielā daudzumā sviesta apcepam sasmalcinātus sīpolus, ķiploka daiviņas, pētersīļus un baziliku. Pievienojam cukīni un visu viegli apcepam;
  • apcepto cukīni masai pievienojam Bešamela mērci (pavisam nedaudz atstājam cepamā trauka apakšējai kārtai) un visu kārtīgi izmaisām;
  • cepamajā traukā kārtojam vispirms Bešamela mērci – lazanjas plāksnes – cukīni un Bešamela mērces masu – rīvētu parmezāna sieru – mocarellas šķēles vai gabaliņus. Liekam kārtās līdz izmantotas visas sastāvdaļas;
  • liekam cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 – 220 0C apmēram 20 – 30 minūtes;
  • tiklīdz lazanja ir gatava, ļaujam tai 10 minūtes nostāvēties cepeškrāsnī un pasniedzam siltu.

Labu apetīti!

Lasagne con zucchine e Besciamella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: