Rikotas siera un melno vīnogu sīrupa deserts

Food_Ricotta_vino cotto

Viens no senākajiem sicīliešu zemnieku desertiem, kura pagatavošanai bija nepieciešamas vien divas toties tipiski sicīliskas un zemnieku mājās pieejamas sastāvdaļas – svaigs aitas piena rikotas siers un melno vīnogu sīrups. Ziemas perioda deserts, jo tieši šajā periodā tika gatavots rikotas siers un melno vīnogu sīrups.

Ļoti garšīgs deserts, kur viegli sāļā rikotas siera garša mijas ar rūgteni saldo melno vīnogu sīrupa karameļu garšu!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 500 – 600 gr svaiga aitas piena rikotas siera;
  • melno vīnogu sīrups.

Pagatavošana:

  • liek trauciņos rikotas sieru

Labu apetīti!

 

Saistītie raksti:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: