Torte ar pistācijām un zemenēm (Torta al pistacchio e fragole)

Food_Torta panna e fragole

Tā ir ļoti garšīga biskvīta – putukrējuma torte, kas aromatizēta ar zemeņu sīrupu un starpslāņos izklāta ar šķēlēs sagrieztām zemenēm vai veselām meža zemenēm. Tortes sānu malas dekorētas ar pistāciju granulām.

Tā kā šoreiz torti gatavoju par godu bērnu ballītei, tad sīrupa sastāvā, kas nepieciešams tortes biskvīta mitrināšanai, neizmantoju alkoholu.

Nepieciešams (cepamā trauka diametrs 24 cm):

biskvītam:

o   6 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem;

o   90 gr miltu;

o   90 gr kartupeļu cietes;

o   150 gr cukura;

o   1 paciņa vaniļas cukura vai pāris piles vaniļas esences (pēc vēlēšanās);

o   2 tēj.k. cepamā pulvera (pēc vēlēšanās);

o   šķipsniņa sāls;

o   pavisam nedaudz sviesta un miltu cepamās pannas sagatavošanai.

pildījumam:

o   500 ml saldā krējuma, saputota putās;

o   2 – 3 ēd.k. pūdercukura;

o   1 paciņa vaniļas cukura vai pāris piles vaniļas esences;

dekorēšanai:

o   500 gr svaigu zemeņu (meža zemeņu);

o   100 gr pistāciju, sasmalcinātas granulās.

Pagatavošana:

  • olu dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru un ar mikseri puto līdz masa dubultojas un kļūst gaišāka;
  • olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās;
  • saputotos olbaltumus vieglām un gaisīgām kustībām iecilā dzeltenumu masā;
  • pievienojam izsijātus miltus un cepamo pulveri un cilājošām kustībām visu viegli izmaisām;
  • cepamo trauku iesmērējam ar sviestu un izkaisām ar miltiem. Lejam tajā iepriekš pagatavoto biskvīta masu un viegli izlīdzinām to, cepamo trauku grozot uz visām pusēm;
  • liekam cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 30 – 40 minūtes. Pirmo 30 minūšu laikā vēlams neavērt vaļā cepeškrāsns durvis! Biskvīta gatavību pārbauda tā masā iedurot koka kociņu – ja izņemot tas ir sauss, tad biskvīts ir gatavs. Neatverot nepeškrāsni, ļaujam biskvītam pilnībā atdzist (es biskvītu gatavoju iepriekšējā dienā);
  • pilnībā atdzisušo biskvīta masu sagriežam trīs (3) vienlīdz biezās kārtās;
  • nelielu daļu zemeņu sablenderējam kopā ar cukuru viendabīgā masā, pievienojam ½ gl ūdens un uzvārām. Atdzesējam. Ja torte nav paredzēta bērniem, tad sīrupa masai varam pievienot arī nedaudz alkohola;
  • saputojam saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru;
  • sākam veidot torti, tās apakšējo kārtu vispirms samitrinot ar zemeņu sīrupu, tad apsmērējot ar putukrējumu un noklājot ar šķēlēs sagrieztām zemenēm. Pa virsu liekam nākamo biskvīta kārtu un atkārtojam iepriekš minēto procedūru (sīrups – putukrējums – zemenes). Tortes virspusi un sānu malas apsmērējam ar putukrējumu un apkaisām ar sasmalcinātām pistācijām. Tortes virspusi dekorējam ar veselām vai šķēlēs sagrieztām zemenēm. Pirms pasniegšanas uz pāris stundām ievietojam ledusskapī.

Labu apetīti!

Torta_Pistacchio - fragole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: