Sāļie cepumi ar parmezāna sieru, olīvām un saulē kaltētiem tomātiem (Biscotti salati con parmigiano, olive e pomodori secchi)

Food_Biscotti salati_parmigiano_olive_pomodori

Viegli trausli sāļie cepumi ar parmezāna sieru, olīvām un saulē kaltētiem tomātiem, kas var tikt pasniegti kā apetīti rosinoša uzkoda pirms mielasta vai pārmaiņus pēc – sāļais pēcpusdienas našķis. Lieliski piemēroti svinībām dārzā, piknikam. Var tikt pasniegti ar dažādiem krēmiem, piemēram, krēmveida sieriem, tunča krēmu.

Nepieciešams (apm. 20 gab.):

  • 100 gr mandeļu miltu;
  • 100 gr rīsu miltu;
  • 90 gr sviesta;
  • 50 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 20 gr kaltētu tomātu, sagrieztu nelielos gabaliņos;
  • 5 – 6 sicīliešu melnās olīvas, sagrieztas nelielos gabaliņos;
  • sāls, melnie pipari, oregāno;
  • ūdens pēc vajadzības.

Pagatavošana:

  • sajaucam vienkopus mandeļu un rīsu miltus, pievienojam rīvētu parmezāna sieru, gabaliņos sagrieztas sicīliešu olīvas un kaltētus tomātus, sāli, piparus, oregāno un sviestu. Samīcām visu viendabīgā masā, pēc vajadzības pievienojam ūdeni. Izveidojam bumbu, ietinam pārtikas plēvē un uz 1 st ievietojam ledusskapī;
  • galda virsmu nokaisām ar rīsu miltiem un izrullējam mīklu apmēram 5mm biezumā;
  • ar formiņām izspiežam cepumus un kārtojam uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru;
  • liekam cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 10 – 15 minūtes;
  • pasniedzam atdzisušus.

Labu apetīti!

Biscotti salati_Parmigiano_olive_pomodori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: