Zemeņu un rikotas krēma deserts (Coppa alle fragole e ricotta)

Food_Fragole_ricotta_panna

Lielisks deserts gan lielākiem, gan arī mazākiem, kas ir ļoti viegli un ātri pagatavojams (!), ļoti labi izskatās un nav pārāk salds un trekns.

Atsvaidzinošs deserts, kas var tikt pasniegts pēc bagātīgākām pusdienām vai dārza svētkos kā pēcpusdienas našķis.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 250 gr zemeņu;
  • 250 gr rikotas siera (var aizstāt ar grieķu jogurtu, maskarpones sieru);
  • 200 ml saldā krējuma (putukrējuma);
  • 4 ēd.k. pūdercukura;
  • 1 citrons, svaigi spiesta tā sula un rīvēta miziņa;
  • piparmētru lapiņas (pēc vēlēšanās);
  • tumšā šokolāde, smalki sarīvēta (pēc vēlēšanās);

Pagatavošana:

  • zemenēm noņem zaļās lapiņas un kātiņus (4 zemenes atstāj ar lapiņām vēlākai dekorēšanai), nomazgā zem tekoša auksta ūdens un nosusina tās;
  • zemenes sagriež šķēlēs vai nelielākos gabaliņos un liek uz pannas. Pārkaisa ar 2 ēd.k. cukura, pievieno ½ svaigi spiestas citrona sulas un vāra līdz cukurs ir izkusis un masa nedaudz sabiezējusi. Atdzesē;
  • saldo krējumu saputo ar 1 ēd.k.pūdercukura;
  • rikotas krēmu sastrādā viendabīgā masā ar atlikušo pūdercukuru, pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu;
  • vieglām, cilājošām kustībām rikotas krēmam pievieno iepriekš saputoto saldo krējumu;
  • kārto glāzēs vai deserta traukos kārtās: krēms – zemeņu masa – krēms. Virspusi dekorē ar veselām zemenēm, piparmētru lapiņām un rīvētu tumšo šokolādi. Uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: