Tīģergarneles ar ķiplokiem un pētersīļiem (Gamberi all’aglio e prezzemolo)

Food_Gamberi_aglio_prezzemolo

Ēdiens, kurā garneļu nekad nebūs par daudz un kas garšos gan siltā, gan arī aukstā veidā. Lieliski sader ar svaigiem lapu salātiem un glāzi vēsa baltvīna! Īpaši garšīga ir arī tā mērce, kas var tikt apēsta, tajā mērcējot kraukšķīgas garoziņas svaigu baltmaizi!

Viegli, ātri un garšīgi. Pavasarīgi un vasarīgi.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 kg garneļu;
  • olīveļļa;
  • 4 – 5 ķiploku daiviņas, smalki sasmalcinātas;
  • 1 bunte pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • ½ gl sausa baltvīna;
  • ķiršu tomātiņi bez mizas, sagriezti uz pusēm (pēc vēlēšanās);
  • sāls, čili pipari.

Pagatavošana:

  • nomazgājam no nosusinām garneles;
  • nelielā katliņā liekam vārīties ūdeni un kad ūdens ir sācis vārīties, ievietojam tajā ķiršu tomātiņus, kuru virspusē ir iegriezts neliels krustiņš. Vārām pāris minūtes, pēc tam atdzesējam un nomizojam. Pārgriežam uz pusēm;
  • pannā ar augstām malām uzkarsējam olīveļļu un viegli apcepam ķiplokus un pētersīļus (nelielu daļu atstājam vēlākai dekorēšanai). Pievienojam garneles un viegli apcepam no abām pusēm ļīdz tās kļūst sārtas. Apslakām ar baltvīnu. Pievienojam ķiršu tomātiņu pusītes, sāli un čili piparus pēc garšas un sautējam pāris minūtes;
  • pasniedzam siltas vai pilnībā atdzisušas, pārkaisītas ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: