Biskvīts (Pan di Spagna)

Food_Pan di Spagna

Labs biskvīts ir labas tortes pamats, tāpēc ķeramies pie darba!

Šī ir ļoti mīksta un gaisīga biskvīta recepte, kas paredzēta 24 cm lielam apaļas formas cepamajam traukam. Ja cepamais trauks ir cita izmēra, tad uz katriem 2 cm trauka izmēra mīklas masu attiecīgi palielinām vai samazinām par 1 olu, 15 gr miltu, 15 gr kartupeļu cietes un 30 gr cukura.

Uzmanību – tikko izceptā biskvīta aromāts ir tik spēcīgs un kārdinošs, ka tā vien gribās to nogaršot vēl siltu esam. Tāpēc – pacietību! Nogaidām, kamēr tas ir pilnībā atdzisis un izmantojam pēc vajadzības.

Nepieciešams (cepamā trauka diametrs: 24cm):

  • 6 vidēji lielas olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem;
  • 90 gr miltu;
  • 90 gr kartupeļu cietes;
  • 150 cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 1 paciņa cepamā pulvera (pēc vēlēšanās);
  • 1 paciņa vaniļas cukura vai pāris piles vaniļas esences (pēc vēlēšanās);
  • pavisam nedaudz sviesta un miltu cepamās pannas sagatavošanai.

Pagatavošana:

  • olu dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru un ar mikseri saputo, kamēr to masa palielinās apjomā apmēram divas reizes un kļūst gaišāka;
  • olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās;
  • saputotos olu baltumus vieglām un gaisīgām kustībām iecilā olu dzeltenumu masā;
  • pievieno izsijātus miltus un visu lēnām un uzmanīgi izmaisa;
  • cepamo trauku iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem;
  • cepamajā traukā lajam mīklu un liekam to cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 30 – 35 minūtes. Pirmo 30 minūšu laikā vēlams neatvērt krāsns durvis! Biskvīta gatavību pārbauda tā masā iedurot koka kociņu – ja izņemot tas ir sauss, tad biskvīts ir gatavs;
  • neatverot cepeškrāsni, ļaujam biskvītam pilnībā atdzist;
  • kad tas ir atdzisis, sagriežam tik kārtās, cik nepieciešams un izmantojam pēc vajadzības.

Labu apetīti!

Pan di Spagna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: