Rikotas siera un mortadellas bumbiņas (Palline di ricotta e mortadella)

Food_Palline di ricotta e mortadella

Rikotas siera un mortadellas bumbiņas (itāļu val.: palline di ricotta e mortadella) ir dažādām bērnu un pieaugušo svinībām, īpaši pie dabas (dārzā, pie jūras, u.c.), piemērota sāļā uzkoda.

To izteikti zaļā krāsa un viegli kraukšķīgā ārpuse slēpj viegli krēmainu un garšas ziņā izteiksmīgu pildījumu.

Šīs sālās bumbiņas ir pagatavojamas burtiski 5 minūšu laikā, jo nepieciešams vien sajaukt visas galvenās sastāvdaļas, izveidot bumbiņas un apvārtīt tās pistāciju granulās. Un tas ir arī viss!

Nepieciešams (apm.30 – 40 gab.):

  • 250 gr (aitas piena) rikotas siera;
  • 150 gr Mortadellas desas, sagrieztas mazos gabaliņos;
  • 50 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 50 gr aitas piena pekorīno siera, smalki sarīvēts;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari;
  • 200 – 250 gr (Brontes) pistāciju granulu.

Pagatavošana:

  • sajaucam viendabīgā masā rikotas sieru, mortadellas desas gabaliņus, rīvētu parmezāna un aitas piena pekorīno sieru un pēc garšas pievienojam sāli un piparus;
  • no iegūtās masas veidojam nelielas bumbiņas, kuras no visām pusēm apvārtām pistāciju granulās;
  • kārtojam tās uz šķīvja un dekorējam pēc labpatikas.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: