Pasta ar valriekstiem un rīvmaizi (Pasta con le noci e pangrattato)

Food_Pasta_ricotta_noci

10 – 15 minūtēs pagatavojams pirmais ēdiens, kura galvenās sastāvdaļas ir pasta, valrieksti un rīvmaize.

Tas ir ļoti interesants ēdiens, jo valrieksti un viegli apgrauzdētā rīvmaize tam piešķir kraukšķīgumu, savukārt, svaigais rikotas siers – vieglumu, maigumu un krēmīgumu.

Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 300 gr pastas;
  • 100 gr svaigu valriekstu, izlobīti un sasmalcināti;
  • 100 gr rīvmaizes;
  • 3 – 4 ēd.k. svaiga rikotas siera;
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • liekam vārīties pastu vieglā sālsūdenī;
  • tikmēr nelielā daudzumā olīveļļas apcepam sasmalcinātās ķiploka daiviņas līdz tās iegūst viegli zeltainu nokrāsu. Pievienojam rīvmaizi un apgrauzdējam to. Pēc tam pievienojam valriekstus, rikotas sieru un ja nepieciešams papildus šķidrums (jāizveidojas krēmainai masai), tad arī nedaudz ūdeni, kurā vārās pasta;
  • kad pasta ir gandrīz gatava (tai ir jābūt nedaudz cietai), pievienojam to iepriekš pagatavotajai mērcei un viegli maisot, sautējam tikmēr, kamēr pasta ir gatava;
  • pasniedzam karstu pārkaisītu ar nedaudz rīvmaizi un dekorētu ar veselām valriekstu pusītēm.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: