Kokosriekstu skaidiņu mafini (Muffin al cocco)

Food_Muffin al cocco

Vairāk vai mazāk par ieganstu ņemot Valentīna dienu šodien gatavoju kokosriekstu skaidiņu mafinus (itāļu val.: muffin al cocco), kuru sastāvā neietilpst nekādas papildus taukvielas (sviests vai eļļa).

Tie ir īpaši garšīgi mafini, kas iekšpusē ir mīksti, bet no ārpuses kraukšķīgi un kuru pagatavošana ir ļoti ātra (kopējais laiks ir apmēram 30 minūtes). Tiesa gan, kokosriekstu mīļotājiem tās šķitīs kā vesela mūžība (ļoti garšīga ir pati mafinu mīkla un mājās valdīs kokosriekstu aromāts!). Mūžība, kas ir tā vērta.

Nepieciešams (12 gab.):

  • 170 gr kokosriekstu skaidiņu;
  • 2 olas;
  • 200 gr cukura;
  • 1 apelsīns, rīvēta tā miziņa un izspiesta sula;
  • 50 gr miltu;
  • 1 paciņa vanilīna;
  • 1 tēj.k cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • pūdercukurs pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

  • sakuļam olas ar cukuru un pēc tam pievienojam visas pārējās sastāvdaļas (sausās sastāvdaļas izsijājam). Visu kārtīgi izmaisām līdz izveidojas viendabīga masa un ļaujam tai pāris minūtes nostāvēties;
  • liekam mīklu mafinu formas cepamajā traukā un cepam iepriekš sakarsētā cepeskrāsnī 180 0C apmēram 15 minūtes. Ļaujam mafiniem pilnībā atdzist;
  • pasniedzam pārkaisītus ar pūdercukuru vai rūgto kakao.

Labu apetīti!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: