Ķirbju krēmzupa ar apelsīnu sulu un pistācijām (Crema di zucca, arance e pistacchi)

Food_Zuppa di zucca

Vēl viena recepte, kuras galvenā sastāvdaļa ir viens no šīs sezonas galvenajiem dārzeņiem – ķirbis.

Šoreiz no tā tiks gatavota krēmzupa, kas aromatizēta ar apelsīnu sulu un dekorēta ar viegli grauzdētām pistācijām. Nepieciešamības gadījumā apelsīni var tikt aizstāti ar mandarīniem.

Pamēģiniet, jo tā patiešām ir ļoti interesanta un neparasta!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 kg ķirbja mīkstuma, sagriezta nelielos gabaliņos;
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts nelielos gabaliņos;
  • 1 ķiploka daiviņa (pēc izvēles);
  • 2 palieli kartupelis vai 3 ēd.k. kartupeļu cietes (pēc izvēles);
  • 2 – 3 sulīgi apelsīni, rīvēta miziņa no viena apelsīna un svaigi spiesta sula no visiem apelsīniem;
  • sauss baltvīns;
  • dārzeņu buljons;
  • pistācijas, sasmalcinātas nelielos gabaliņos;
  • sāls un pipari;
  • papildus pēc izvēles – kanēlis.

Pagatavošana:

  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcepam sīpolus un veselu ķiploka daiviņu. Pārslakām ar baltvīnu un ļaujam tam izgarot. Cepam tikmēr, kamēr sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi. Izņemam veselo ķiploka daiviņu;
  • pievienojam ķirbja un kartupeļa gabaliņus un sautējam tikmēr, kamēr tie ir gatavi (pilnībā mīksti).  Sautēšanas laikā pievienojam karstu dārzeņu buljonu pēc vajadzības. Jārēķinās, ka masai ir jābūt pabiezai, jo pēc tam tai tiks pievienota apelsīnu sula;
  • tikmēr sarīvējam apelsīnu miziņu un izspiežam apelsīnu sulu, viegli apgrauzdējam pistācijas;
  • kad ķirbis ir gatavs, liekam to blenderī un sastrādājam viendabīgā masā. Lejam atpakaļ katlā;
  • pievienojam rīvētās apelsīnu miziņas un apelsīnu sulu, un sāli un piparus pēc garšas. Ļaujam visam uzkarst, bet nevārām! Noņemam no uguns tiklīdz parādās pirmie burbulīši;
  • lejam šķīvjos un pasniedzam dekorētu ar sasmalcinātām pistācijām un ja vēlamies, arī veselām apelsīnu šķēlēm.

Labu apetīti!

Saistītie raksti:

One Trackback to “Ķirbju krēmzupa ar apelsīnu sulu un pistācijām (Crema di zucca, arance e pistacchi)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: