Krāsnī cepta ķirbja salāti (Insalata di zucca)

Food_Insalata di zucca

Ļoti krāsaini un garšas ziņā nedaudz neparasti salāti (medus – balzāmetiķis), kas noteikti piesaistīs uzmanību. Tie var tikt pasniegti kā lieliska uzkoda vai piedeva pie dažādiem (īpaši treknas) gaļas vai zivju ēdieniem.

Ļoti viegli un ātri pagatavojami salāti, jo ķirbis var tikt pagatavots arī iepriekšējā dienā.

Nepieciešams (6 – 8 pers.):

salātiem:

  • 1.5 – 2 kg ķirbja, sagriezta 1.5 x 1.5 cm gabaliņos;
  • olīveļļa pārslacīšanai;
  • jūras sāls;
  • viegli grauzdēti rieksti pēc vēlēšanās – mandeles (mandeļu skaidiņas), valrieksti, ciedru rieksti, saulespuķu sēklas;
  • pāris melnās olīvas bez kauliņiem;
  • piparmētru vai bazilika lapiņas;
  • pāris svaigas spinātu lapiņas (pēc izvēles);
  • sālīts aitas piena rikotas siers (ricotta salata; var aizstāt ar fetas sieru).

mērcei:

  • 1 ēd.k. olīveļļas;
  • 3 ēd.k. balzāmetiķa;
  • ¼ gl medus (vislabāk šķidrs).

Pagatavošana:

  • uzkarsējam cepeškrāsni 200 0C;
  • izklājam cepamo trauku ar cepamo papīru un kārtojam uz tā ķirbja gabaliņus. Pārslakām tos ar olīveļļu un apkaisām ar sāli. Liekam cepties 180 – 200 0C temperatūrā līdz tie no abām pusēm iegūst viegli zeltainu nokrāsu (apmēram 30 minūtes). Kad ķirbis ir gatavs, ļaujam tam pilnībā atdzist (šo darbību varam veikt arī iepriekšējā dienā un slēdzamā traukā ķirbi uzglabāt ledusskapī);
  • tikmēr uz sakarsētas pannas viegli apgrauzdējam riekstus;
  • neilgi pirms pasniegšanas pagatavojam mērci, atsevišķā traukā sajaucot olīveļļu, balzāmetiķi un medu līdz izveidojas viendabīga masa;
  • apmēram stundu pirms pasniegšanas sajaucam ķirbi, riekstus, olīvas un piparmētru lapiņas. Ļaujam visam nostāvēties ledusskapī;
  • kārtojam ķirbju salātus trauciņos. Pirms pašas pasniegšanas pārslakām ar iepriekš pagatavoto mērci un pārkaisām ar rīvētu sālītu aitas piena pekorīno sieru.

Labu apetīti!

Insalata di zucca

Saistītie raksti:

One Trackback to “Krāsnī cepta ķirbja salāti (Insalata di zucca)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: