Drumstalu kūka ar rikotas sieru un šokolādi (Sbriciolata di ricotta e cioccolato)

Food_Sbriciolata_ricotta e cioccolato

Ļoti viegli un ātri pagatavojama kūka, kas, diemžēl, tikpat ātri arī pazudīs. Viena no mūsu mīļākajām kūkām, kuru parasti gatavojam ziemas periodā.

Ideāli piemērota gan brokastīm, gan arī launagam!

Nepieciešams (6 – 8 pers.):

[cepamās pannas diametrs: 24 cm]

mīklai:

  • 300 gr miltu;
  • 100 – 150 gr cukura;
  • 100 gr auksta sviesta;
  • 1 ola;
  • ½ paciņa cepamā pulvera;
  • pāris piles vaniļas esences;
  • šķipsniņa sāls.

pildījumam:

  • 500 gr rikotas siera;
  • 50 – 75 gr cukura;
  • 100 – 150 gr tumšās šokolādes, sakapātas palielos gabalos.

Pagatavošana:

  • pagatavojam mīklu, visas mīklas sastāvdaļas samīcot ar rokām graudainā, neviendabīgā masā (necenšamies to samīcīt un no tās izveidot viendabīgu mīklas bumbu!). Sadalām to divās daļās – vienu nedaudz lielāku par otru;
  • pagatavojam pildījumu, rikotas sieru sajaucot ar cukuru un iemaisot tajā palielos gabalos sakapātu šokolādi;
  • cepamās pannas pamatni izklājam ar cepamo papīru. No nedaudz lielākā mīklas gabala veidojam kūkas apakšējo kārtu un sānu malas – starp plaukstām izberzto mīklu (drumstalas) birdinām trauka pamatnē (jo lielākas drumstalas un nelīdzenāka pamatne, jo pēc tam tā būs garšīgāka). Veidojot sānu malas, mīklu nedaudz paceļam un piespiežam pie trauka sānu malām. Kūkas apakšējo kārtu pārklājam ar rikotas siera un šokolādes masu. Pārkaisām kūku ar drumstalām, kas iegūtas no mīklas mazākā gabala;
  • liekam cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 – 200 0C apmēram 30 minūtes;
  • pasniedzam siltu vai pilnībā atdzisušu. Ja vēlamies, varam pārkaisīt ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Saistītie raksti:

Sbriciolata_Ricotta e cioccolato

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: