Panētas zobenzivs šķēles (Cotolette di pesce spada)

Food_Cotoletta di pesce spada

Vēl viens no veidiem kā viena no Sicīlijas populārākajām zivīm – zobenzivs – var tikt pārvērsta par ļoti gardu otro ēdienu (itāļu val.: cotolette di pesce spada alla siciliana). Turklāt, tas ir izdarāms tik viegli un ātri!

Tās ir uz pannas, grila vai cepeškrāsnī ceptas zobenzivs šķēles, kuru aromātiskā un kraukšķīgā garoza slēpj mīkstu un sulīgu zivs fileju. Gatavas zobenzivs šķēles ir pieņemts apslacīt ar svaigi spiestu citronu sulu.

Lieliski sader ar svaigiem lapu salātiem un labu baltvīnu!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 šķēles zobenzivs (apmēram 0.5 cm biezas);
  • rīvmaize;
  • rīvēts parmezāna siers;
  • 2 ķiploku daiviņas, smalki sasmalcinātas;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari;
  • 2 citroni, sagriezti uz pusēm;
  • papildus pēc izvēles – kaperi, oregāno, čili pipari.

Pagatavošana:

  • pagatavojam panējumu viendabīgā masā sajaucot rīvmaizi, sieru, sasmalcinātus ķiplokus, pētersīļus un kaperus. Pēc garšas pievienojam sāli un piparus;
  • uz lēzena šķīvja uzlejam olīveļļu;
  • katru zobenzivs šķēli no abām pusēm apvārtām olīveļļā un pēc tam panējumā, to viegli piespiežot ar rokām pie zivs šķēles;
  • liekam cepties uz iepriekš sakarsētas pannas, grila vai cepeškrāsnī līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa;
  • pasniedzam tiklīdz gatavas, pārslacītas ar svaigi spiestu citrona sulu.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: