Banānu kūka (Torta di banane)

Food_Torta di banane

Viegli un ātri pagatavojama kūka, kas īpaši patiks tiem, kam garšo banāni (izteikta to garša) un būs mīksta un aromātiska arī nākamās pāris dienas.

Īpaši piemērota bērniem kā veselīgs našķis!

Nepieciešams:

  • 5 – 6 banāni, sagriezti ripiņās;
  • 200 gr miltu;
  • 180 gr cukura;
  • 100 gr sviesta, izkausēta;
  • 3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem;
  • 4 ēd.k. piena;
  • 1 tējk. cepamā pulvera (pēc izvēles);
  • 1 citrons, rīvēta tā miziņa;
  • šķipsniņa kanēļa pulvera;

Pagatavošana:

  • olu dzeltenumus sakuļam ar cukuru un olu baltumus sakuļam ar šķipsniņu sāls līdz izveidojas stingras putas;
  • olu dzeltenumiem pievienojam izsijātus miltus, cepamo pulveri (ja izmantojam!), izkausētu sviestu, pienu, rīvētu citrona miziņu, šķipsniņu kanēļa pulvera un pašās beigās arī ripiņās sagrieztus banānus (vienu banānu atstājam kūkas dekorēšanai). Visu kārtīgi izmaisām. Iegūtajā masā lēnām iecilājam stingrās putās saputotos olbaltumus;
  • cepamo trauku iesmērējam ar sviestu un izkaisām ar miltiem. Lejam tajā visu kūkas masu. Tās virspusi dekorējam ar banānu ripiņām un pārkaisām ar pavisam nedaudz cukuru un kanēļa pulveri;
  • liekam cepties sakarsētā cepeškrāsnī 1800 C temperatūrā apmēram 25 minūtes. Pasniedzam siltu vai pilnībā atdzisušu.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: